Conferinta "Fake News - Anatomy of Social Mystification" pe agenda ARRP si ICCO
Vineri, 09 Martie 2018


Evenimentul care va avea loc pe 21 martie, intre orele 9:30-16:30, la Biblioteca Centrala Universitara „Carol I" se adreseaza specialistilor din domeniul comunicarii, oamenilor de presa si altor categorii profesionale, analizand fenomenul fake news si influentele acestuia asupra mediului economic, social si politic, impreuna cu invitati de prestigiu care vor face prezentari si vor intra in dialog cu publicul.

adplayers. info

Asociatia Romana de Relatii Publice (ARRP), in parteneriat cu International Communications Consultancy Organisation (ICCO), organizeaza conferinta cu participare internationala „Fake News – Anatomy of Social Mystification”. 
Dezbaterea este propusa de ARRP la cateva saptamani de la incheierea consultarii publice initiate de Comisia Europeana, context in care vom analiza concluziile si solutiile propuse de Comisie.

Evenimentul care va avea loc pe 21 martie, intre orele 9:30-16:30, la Biblioteca Centrala Universitara „Carol I” se adreseaza specialistilor din domeniul comunicarii, oamenilor de presa si altor  categorii profesionale, analizand fenomenul fake news si influentele acestuia asupra mediului economic, social si politic, impreuna cu invitati de prestigiu care vor face prezentari si vor intra in dialog cu publicul.

Printre vorbitorii confirmati se numara: Jurgen Gangoly, ICCO Regional, President for Europe, Excelenta sa Miguel Maury Buendia, Nuntiu Papal, Dan Dungaciu, Director al Institutului de Știinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane si reputat analist politic, prof. universitar Alina Bargauanu, decan SNSPA, membra a HLEG (Grupul la Nivel Inalt al Comisiei Europene), Emil Stetco, CEO Cetta Cloud, Ioana Avadani, CEO, Centrul pentru Jurnalism Independent, Cristian Parvulescu, comentator social si politic, reputati jurnalisti si bloggeri.

Sesiunile de prezentari si discutiile in panel vor fi moderate de catre Gabriel Paslaru, presedintele ARRP, Camelia Spataru, vicepresedinte al ARRP, profesor doctor Dumitru Bortun, SNSPA si presedinte al Juriului de onoare al ARRP, alaturi de alti specialisti in jurnalism si comunicare.

Vor fi abordate teme de mare interes precum: “Fake News - o provocare majora pentru industria de PR ", "Impactul stirilor false asupra societatii; de ce au puterea sa influenteze opinia publica si comportamentul"; “Știrile false: propaganda sau model profitabil de afaceri? Cine se afla in spatele stirilor false? Cine le finanteaza? Cine profita? Geopolitica neincrederii”. De asemenea, vor fi cautate solutii prin dezbateri precum: “Ce se poate face?; Cum sa te pregatesti si sa raspunzi amenintarii fake news.”

Preocuparile devenite prioritare la nivel european vor fi tratate in prezentari precum: “Rezultatele consultarilor publice ale UE asupra fake news si a dezinformarii online; Ce urmeaza?: Rolul  institutiilor publice si al sectorului privat in combaterea fenomenului fake news”.

Participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile, pe adresa: arrpoffice@gmail.com

Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: