Tiriac Operating Lease, divizia de leasing operational a Grupului Tiriac, preluata de Autonom
Vineri, 15 Aprilie 2022

 

Credit. Tiriac Group

Autonom si Grupul Tiriac anunta incheierea tranzactiei prin care Autonom preia Tiriac Operating Lease, un business cu venituri anuale de 19,3 milioane EUR, active in valoare de 48,9 milioane EUR si o flota de peste 2.600 de masini. Prin acest pas, Autonom depaseste semnificativ pragul de 10.000 de masini in leasing operational si isi intareste pozitia pe piata.

AdPlayers. info

Autonom si Grupul Tiriac anunta incheierea tranzactiei prin care Autonom preia Tiriac Operating Lease, un business cu venituri anuale de 19,3 milioane EUR, active in valoare de 48,9 milioane EUR si o flota de peste 2.600 de masini. Prin acest pas, Autonom depaseste semnificativ pragul de 10.000 de masini in leasing operational si isi intareste pozitia pe piata.

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Autonom, cel mai important jucator independent cu capital romanesc de pe pietele de leasing operational auto si rent-a-car din Romania, preia controlul asupra Tiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), apreciind ca aceasta achizitie nu ridica obstacole semnificative in zona concurentei.

„Astazi marcam startul unei noi etape de dezvoltare a Autonom Lease, divizia de leasing operational din cadrul Grupului Autonom. Aceasta tranzactie reprezinta o punte de crestere spre a oferi solutii moderne de mobilitate adaptate nevoilor si contextului, unei baze de clienti extinse” a spus Dan Stefan, co-fondator Autonom.

,,Piata globala de mobilitate se schimba accelerat si impreuna cu echipa Tiriac Operating Lease, ne dorim sa valorificam punctele forte ale fiecarei companii, pentru a le oferi clientilor nostri servicii personalizate si flexibile, care sa ajute la optimizarea afacerilor intr-un context tot mai volatil. Le uram bun venit in echipa Autonom noilor nostri colegi si avem incredere ca procesul de integrare se va derula facil, datorita viziunilor comune.” a adauat oficialul Autonom.

Tiriac Operating Lease (cu denumirea comerciala inregistrata Premium Leasing SRL) activeaza pe piata locala incepand din anul 2003, deruland de-a lungul timpului activitatea de leasing operational si management de flote in cadrul Grupului Tiriac, in peste 4.500 de contracte si respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule.

“Dupa doua decenii de evolutie sustinuta in piata auto de leasing operational, activitatea Premium Leasing intra intr-o noua era a serviciilor prin consolidarea echipei Autonom. Identificam noi oportunitati de business si servicii pentru clientii portofoliului nostru. Este o etapa pe care o imbratisam, fara a omite sa prezentam recunostinta echipei noastre fata de Grupul Tiriac pentru sansa si increderea oferita in tot acest rastimp.” a declarat Bogdan Nestor, Director Executiv al Tiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL).

Autonom a mai achizitionat, in iulie 2018, divizia de leasing operational din cadrul Bancii Transilvania, punand totodata bazele unui parteneriat de distributie prin care clientii bancii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.

Consultantii implicati in realizarea acestei tranzactii au fost RTPR si Taxhouse pentru Autonom, respectiv Filip & Company pentru Grupul Tiriac.

Autonom este o companie cu capital 100% romanesc, pornita in 2006, in Piatra Neamt si este una din cele mai mari firme, dupa cifra de afaceri, in sectoarele sale principale de activitate: leasing operational si inchirieri auto;

Compania ofera solutii moderne de mobilitate si finantare precum: inchirieri pe termen scurt si mediu, leasing operational, transferuri cu sofer, inchirierea temporara de flote, servicii de fleet management, corporate car sharing, asistenta rutiera, abonamente de spalatorie auto si inchiriere de echipamente. Acestea sunt furnizate printr-o retea nationala unica, prezenta in 33 de orase din Romania. Autonom este prezent si in Ungaria si Serbia.

Tiriac Operating Lease, furnizor de servicii de leasing operational cu 19 ani de experienta pe piata din Romania, este o companie 100% antreprenoriala, caracterizata prin flexibilitate si viteza de reactie. Compania ofera servicii de mobilitate pentru clienti corporate, IMM-uri, profesii liberale si persoane fizice autorizate, asigurand consiliere in alegerea vehiculelor potrivite celor mai diverse si exigente solicitari si gestionand toate serviciile necesare unei exploatari fara griji a vehiculelor contractate.

Infiintata in anul 2003 sub numele Premium Leasing, compania a trecut printr-un proces de rebranding in anul 2017, preluand indicatorul Tiriac in scopul evidentierii apartenentei la Grupul local.

Mai mult in Business, Achizitii, Parteneriate si Achizitii


PUBLICITATE: