Primul si unicul vin itinerant din lume. Marca inregistrata desprevin.ro este imbracata intr-o eticheta desenata si produsa de IPPU
Marti, 21 Decembrie 2021

 

Prima editie Primul este un cupaj din Feteasca Neagra, Syrah si Cabernet Sauvignon asamblat de Marina Samoila, impreuna cu vinificatorul cramei Girboiu, judetul Vrancea. 6.000 de sticle produse, din care doar 5.000 sunt puse la vanzare, 1000 fiind tezaurizate

AdPlayers. info

Creat in premiera de somelierul Marina Samoila, wine charmer & cofondatoare www.desprevin.ro, Primul este o expresie a pasiunii si dedicarii pentru vinul si cramele din Romania anunta antreprenorii desprevin.ro.

Potrivit informarii, conceptul de vin itinerant este gandit astfel incat, in fiecare an, Primul sa fie creat cu o alta crama, aceea care impresioneaza cel mai tare si ramane pentru cel mai lung timp in memoria si atentia celor doi experti de la desprevin.ro, Alex Dona si Marina Samoila.

“Pentru ca o crama sa ramana lipita de mintea noastra, trebuie sa impresioneze prin vin, dar si prin poveste. De cand exista desprevin.ro am facut de multe ori turul cramelor Romaniei si am descoperit detalii captivante. Dar, foarte important, am vazut cat de puternice sunt povestile cramelor cand le zici bine si cat de mult isi doreste lumea sa le asculte. Pentru ca un vin il bei cu toate simturile, il bei pentru ca, la un moment dat, in mintea ta si-a facut culcus un gand frumos, o amintire, o fantasma legata de vinul respectiv. Astfel ca, treptat, ne-am facut un fel de misiune, si eu si Marina, in a transfera expertiza pe care o avem in marketing, storyteling si comunicare de brand, catre cramele partenere. La parte dintre ei am gasit ezitare, confort in statuq quo, dar la multi am vazut deschidere, chef de stat la povesti, dorinta de a experimenta, viziune, curaj” povesteste Alex Dona cofondator desprevin.ro

Prima editie Primul, lansata in 2021, un cupaj din Feteasca Neagra, Syrah si Cabernet Sauvignon, a fost asamblat de Marina Samoila impreuna cu vinificatorul cramei Girboiu, judetul Vrancea. Crama Girboiu, care s-a aflat in top trei cele mai cautate crame pe website-ul desprevin.ro in primul an de la lansarea platformei, este producatorul Bacanta, Epicentrum sau Constantin, unele dintre cele mai reusite vinuri din zona Vrancei.

Cele 6000 de sticle ale editiei princeps poarta o eticheta creata si produsa de IPPU. Acestea sunt numerotate de mana, clientii putand sa-si aleaga chiar si numere personalizate. Vinul este disponibil pe desprevin.ro si in magazine fizice si online atent selectionate.

Pentru ca este un vin cu o foarte buna capacitate de invechire, creatorii lui au decis ca 1000 dintre sticle sa fie pastrate in crama Girboiu pentru a fi descoperite si explorate in anii urmatori.

“Ideea de Primul s-a nascut din dorinta de a vorbi despre ceea ce nu se stie si nu se vede atunci cand te gandesti la un vin. Despre cum a performat terroir-ul in anul respectiv, despre sutele de probe de tanc si baric degustate, zecile de proiecte in derulare sau abandonate, incercarile si testele - cam tot ce e mai frumos intr-o crama. Primul este un vin care ne reprezinta pana la ultima nota, un corpus callosum care conecteaza cele doua emisfere desprevin.ro: cea emotionala, senzoriala, insufletita de pasiunea pentru vin, de cea pragmatica, ce ne alimenteaza ambitia de a crea ceva unic si reprezentativ pentru noi si pentru cramele selectate” spune Marina Samoila.

,,Vorbind despre Primul, Alex se refera la aceasta experienta ca la un dans al cupajarii. Asa e, a fost un dans complex in care am facut inclusiv pasi inapoi, ca sa ma detasez de propriile preferinte, propriile excentricitati si sa asamblez mai ales pentru ceilalti. Sa creezi un vin e ceva magnific iar ce obtii nu mai poate fi replicat nicicand ????. Vinul deja a fost experimentat in cadrul unor evenimente private si a fost ales ca vedeta multor cadouri corporate premium, asa ca primele confirmari au venit deja iar bucuria mea e cu atat mai mare ” conchide Samoila.

Primul este cel mai recent proiect lansat de cei doi antreprenori Alex Dona si Marina Samoila, cofondatorii desprevin.ro, o platforma editoriala cu o componenta de shop, dedicata romanilor pasionati de vin. Desprevin.ro comercializeaza preponderent vinuri care nu se regasesc in retail, dar care sunt disponibile in special in online si care a reusit sa genereze vanzari de peste 600.000 lei, cu un profit de peste 30% datorita diversitatii surselor de venit,  in primele 12 luni de activitate. Proiectul scoate in evidenta saptamanal povestea unei crame din Romania si ofera pachete diverse cu vinuri recomandate de Marina Samoila, de la cele dedicate incepatorilor si pana la selectii personalizate.

Ce este desprevin.ro ?

desprevin.ro este o platforma editoriala online lansata in aprilie 2020, ce propune pasionatilor de vin o incursiune saptamanala in cate o crama, prezentand interviuri, legende si cunostinte despre oameni, locuri si vin. Povestile iscusit create transpun, astfel, experienta vizitarii unei crame in confortul si siguranta universului casnic. Din shopul desprevin.ro, clientii pot comanda selectii de vinuri reprezentative realizate de Marina Samoila, wine charmer & cofondatoare a platformei. Fiecare selectie comandata pe website si livrata acasa este insotita de fise de degustare si jocuri de testat alaturi de cei dragi, ce probeaza capacitatile de degustare ale fiecaruia. In plus, clientii care vor sa aprofundeze povestea vinurilor, pot accesa degustari online cu Marina Samoila.

In decembrie 2021, a fost creat Primul, un vin premium unic marca inregistrata desprevin.ro, primul vin itinerant din lume ce va fi produs in fiecare an cu o alta crama, in serii limitate. desprevin.ro este brand fondat de Alex Dona si Marina Samoila, care a inregistrat vanzari de 600.000 lei in primele 12 luni de activitate.

Mai mult in Branding, Antreprenoriat


PUBLICITATE: