Joaca si in publicitate iar de 8 ani au adus si scoala Actorie de Film la nivel occidental
Marti, 02 Octombrie 2018

Credit: ActoriedeFilm.ro

Cu 15 scurtmetraje, 4 filme cu succes mare la public si multe premii la festivaluri de specialitate, proiectul antreprenorial inceput in urma cu 8 ani de Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol a ajuns astazi la maturitate si un nivelul comparabile cu scolile de film din occident.

adplayers. info

Pornita dintr-o mare pasiune pentru meseria de actor de film si o lipsa reala de cursuri practice profesioniste  in domeniu, compania Actoriedefilm.ro si-a creat un prestigiu serios in randul pasionatilor de cinema din Romania.

Cu 15 scurtmetraje, 4 filme cu succes mare la public si multe premii la festivaluri de specialitate, proiectul antreprenorial inceput in urma cu 8 ani de Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol a ajuns astazi la maturitate si un nivelul comparabile cu scolile de film din occident.

Cursurile din anii trecuti s-au finalizat cu productia celor 3 filme de succes Love Building, Alt Love Building, ambele in regia Iuliei Rugina si Doua Lozuri, regia Paul Negoescu, unul dintre filmele romanesti cu cele mai mari vanzari din ultimii ani. In aceste productii au jucat exclusiv cursanti de la scoala Actorie de film, alaturi de profesorii lor si cativa invitati speciali (Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, Ben Cross). A urmat un alt film foarte apreciat de public, Hawaii, regia Jesus del Cerro, care este produs in colaborare cu Indie Studio, cu sprijinul CNC. 

Dupa succesul ultimilor ani, scoala aceasta de film independenta, creste in noul sezon cu un modul firesc de Regie de film si scenaristica, coordonat de Iulia Rugina.

"Școala noastra de film este atat pentru actorii profesionisti, care vor sa se specializeze in tehnica actorului de film, cat si pentru aspiranti fara nici un fel de pregatire, la finalul cursurilor toti cursantii fiind la un nivel suficient de inalt pentru a fi prezenti pe marele ecran. Faptul ca Iulia Rugina intra oficial in aceeasi barca cu noi, ca profesor este o mare bucurie. Nu ne dorim sa inlocuim sau sa concuram cu  Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica, ale carei cursuri le-am absolvit si in care ne-am format, suntem  o alternativa privata  a acesteia intr-o lume in care totul se intampla mai repede si mai comprimat " spun cei trei fondatori.

Pentru multi dintre cei care aleg sa se reinventeze sau sa se dezvolte in specializarea actor de film, intalnirea cu echipa de profesionisti profesori la Actoriedefilm.ro este revelatoare, uneori chiar determinand schimbari radicale in viata lor. Structura extrem de riguroasa si profesionista a cursurilor face ca toti cursantii sa se implice foarte serios lunile de scoala, ajungand la final sa poata juca alaturi de profesorii lor pe marele ecran.

Inscrierile la Actoriedefilm.ro au inceput deja si se pot face  pe www.actoriedefilm.ro. Cursurile vor debuta pe 5 noiembrie si se vor desfasura saptamanal timp de 6 luni. Se adreseaza oricarui pasionat de film cu varsta mai mare de 17 ani.

Numarul mare de premii din palmaresul scolii vorbeste despre pasiunea cu care se implica si elevii si profesorii: Premiul juriului – Festivalul de film de la Tirana (2013), Nominalizare – Cel mai bun film – Festivalul de film de la Beijing, Castigator Cel mai bun film - „Best comedy feature” – Fort Lauderdale, Castigator „Premiul publicului” – Gopo 2017 etc. 

Pentru pasionatii dee actorie dar si pentru doritorii de o meserie in industria de film, pana la jumatatea lunii Octombrie mai pot aplica la scoala tinerilor antreprenori actori pe ActoriedeFilm.ro


Credit: ActoriedeFilm.ro

Despre Actorie de film

Iulia Rugina

Iulia s-a nascut in Bucuresti, in 1982. A absolvit sectia de regie de film si televiziune din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", Bucuresti, in anul 2006. Intre 2009 si 2011 a urmat un masterat in regie de film in cadrul aceleaiasi facultati. In prezent este doctorand si asistent universitar la catedra de Scenaristica, avand un palmares mare de fime de succes atat la public, cat si in festivaluri de specialitate.

Dragos Bucur.

Actor si producator, a absolvit sectia de actorie din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", Bucuresti, in anul 1999. A devenit cunoscut la nivel international prin rolurile din Politist, adjectiv, regia Corneliu Porumboiu si The way back, regia Peter Weir. A castigat in 2002 si 2009 premiul UCIN pentru interpretarea masculina, in 2009 si 2010 premiul Gopo pentru cel mai bun actor si Premiul de interpretare la Buenos Aires BAFICI. Intre 2015 si 2018 a prezentat emisiunea Visuri la Cheie la Protv.

Dorian Boguta

Dorian Boguta s-a nascut in Uniunea Sovietica, in Republica Moldova si a facut facultatea de Teatru si Film din Tbilisi, Georgia. Imediat dupa facultate a fost angajat la Teatrul national din Chisinau unde a jucat peste 15 roluri. In 1999 a urcat in tren cu o singura destinatie, Bucuresti, in cautarea visului de a juca in filme. Visul a inceput sa se realizeze cam dupa 3-4 ani de la sosirea in Romania. De atunci si pana acum a aparut in peste 45 de filme ca actor, iar de cativa ani a inceput sa regizeze si sa fie implicat in productia de filme.

Alexandru Papadopol

A absolvit sectia de Actorie la U.N.A.T.C. in 2002. In timpul facultatii a participat de doua ori consecutiv la sectiunea Quinzane des Realizateurs din cadrul Festivalului de la Cannes. Pentru rolul din filmul Marfa si banii (regia Cristi Puiu), a castigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul International de Film de la Salonic si Premiul pentru Cel mai bun actor acordat de Uniunea Cineastilor din Romania, in 2003, pentru rolul Luci din filmul Occident.

Mai mult in Business, Antreprenoriat, Management


PUBLICITATE: