HP Latex imprima ecologic outdoor - indoor cu 1,5 respectiv 3,5 EUR/mp, la viteze de 79-43 mp/h
Miercuri, 01 Aprilie 2009

 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

„Costurile de imprimare prin noua tehnologie HP Latex se ridica la o medie de 2-2,1 euro pe metru patrat, continand toate consumabilele, de la cerneala pana la capete de imprimare”, a afirmat la evenimentul de lansare, pentru AdPlayers, Doru Stoican (foto), Category Sales Manager la HP Romania pentru imprimantele de format mare.

„In functie de tipul imprimarii, pretul de  imprimare outdoor – indoor variaza de la 1,5 eur/mp pentru imprimari outdoor, pana la 3,5 eur/mp, cat reprezinta costul imprimarilor indoor sau speciale”, detaliaza reprezentantul HP. 

2,64 latime de imprimare, 79 mp/h - outdoor, 43 mp/h - indoor

„Modelul HP L65500 este doar inceputul unei serii de imprimante de format mare care foloseste tehnologia HP Latex”, explica Stoican. „Am lansat oficial si in Romania imprimanta de format mare care foloseste aceasta tehnologie, in parteneriat cu Leykom, partenerul agreeat pe piata locala al produsului”, adauga reprezentantul HP, care a mai precizat ca tehnologia HP Latex a fost lansata la nivel international la inceputul anului, dupa un an 2008, care a fost „cel mai bun an al imprimantelor HP in segmentul de format mare”.

La evenimentul de lansare oficiala HP Latex pe piata romaneasca, oficialii HP si Leykom au spus ca noua tehnologie foloseste cerneala fara miros, pe baza de apa, dar asigura aceleasi performante, precum durabilitate sau rezistenta la actiuni mecanice, pe care le asigura imprimarea pe baza de solvent.

Doru Stoican a mai subliniat ca noul model permite atat imprimari outdoor de mari dimensiuni care necesita viteze de lucru mari, cat si imprimari indoor sau speciale de mare rezolutie, acolo unde calitatea si detaliile imprimarii sunt prioritare. Noua imprimanta de format mare permite latimi de imprimare de 2,64 m si viteze de lucru de la 79 mp/h pentru materiale outdoor, pana la 43 mp/h pentru materiale indoor cu rezolutii de 1200 dpi, dar si un modul draft de imprimare cu o viteza 156 mp/h.

120.000 de euro, fintantare de la producator cu 5% dobanda si 36 rate

Despre costul noii imprimante, Stoican a afirmat ca „pretul noului model este de aproximativ 120.000 EUR, acesta fiind lansat impreuna cu Leykom, dealerul nostru pentru acest model in Romania, printr-o solutie de finantare special conceputa de HP, cu dobanda de cca. 5% si 36 de rate de leasing”.

Conform spuselor oficialului de vanzari, solutia de finantare propusa de HP si Leykom face ca imprimanta de format mare care livreaza tehnologia HP Latex sa intre in posesia celor interesati incepand cu rate sub 4000 eur.

Doru Stoican sustine ca noua tehnologie HP Latex pe baza de apa a vandut deja la nivel european mai mult de 40 de astfel de modele, cifra care, conform unei estimari AdPlayers, ridica vanzarile de imprimante care folosesc aceasta tehnologie la aproape 5 Milioane EUR.

Target

Vorbind despre potentialul client al imprimantei de format mare ce foloseste HP Latex, in Romania, Doru Stoican spune ca principala tinta de cumparatori o reprezinta companiile din productia publicitara care imprima digital pe format mare incepand de la 2000 de metri patrati pe luna.

„Nu este un volum foarte mare, ci un minim de la care investitia isi arata si beneficiile foarte rapid. Ca cifra de afaceri a unei astfel de companii, vorbim de un business incepand cu 500.000 eur pe an, care isi doreste comenzi si volume mai mari de productie intr-un interval de timp foarte scurt”.

Intrebat de ce ar trebui sa plateasca o companie 120.000 de euro pentru o imprimanta de format mare HP si nu ar achizitiona imprimante la costuri mai reduse, Stoican subliniaza ca noua imprimanta permite atat costuri de imprimare mai mici la o calitate superioara, esentiale pentru o companie care tipareste lunar incepand cu 2000 de metri patrati, cat si productivitate care poate asigura volume de imprimare foarte mari, fara intreruperi in productie”.

 


PUBLICITATE: