Fost GMP si Jung von Matt / Spree Berlin, Mihai Gongu revine in Romania la Cheil | Centrade, Executive Creative Director Southeast Europe
Vineri, 05 Iulie 2019

 

Mihai Gongu revine in Romania, Executive Creative Director Southeast Europe, Cheil | Centrade.

Credit: Cheil | Centrade

In Cheil | Centrade, Mihai Gongu va conduce o echipa de creatie formata din 20 de specialisti cu competente in campanii de brand, implementate pe toate canalele, continut digital, UX si design. Portofoliul recent de clienti include branduri de prestigiu precum Samsung, Raiffeisen Bank, Dr. Oetker, Mondelez, Procter & Gamble, Point PickUp.

AdPlayers.info

Fost GMP si mai apoi Jung von Matt/Spree din Berlin, Mihai Gongu revine in Romania Executive Creative Director Southeast Europe al agentiei Cheil | Centrade.

In Cheil | Centrade, Mihai va conduce o echipa de creatie formata din 20 de specialisti cu competente in campanii de brand, implementate pe toate canalele, continut digital, UX si design. Portofoliul recent de clienti include branduri de prestigiu precum Samsung, Raiffeisen Bank, Dr. Oetker, Mondelez, Procter & Gamble, Point PickUp.

„Mihai vine cu o experienta valoroasa pentru echipa noastra, atat in ceea ce priveste munca de creatie propriu-zisa, cat si abilitatea de a conduce ambitiile noastre de creatie, dezvoltand parteneriate solide cu clientii si lucrand cu echipe internationale, intr-o industrie modelata astazi de tehnologie”, spune Radu Florescu, CEO Cheil | Centrade South-East Europe.

„Am incredere ca acest know-how se integreaza foarte bine in viziunea noastra despre viitor si ca vom reusi impreuna sa generam acel mix ideal dintre analiza de date si actul de creatie, pentru a contura campanii strategice si de impact pentru clientii nostri”.

„Am avut sansa de a descoperi foarte multe in ultimii ani: culturi noi, tehnologii noi, platforme noi si profesionisti din toate colturile lumii. Am invatat sa cresc si sa dezvolt oameni care aduc munca noastra la un alt nivel. Cred ca Romania va deveni un exportator de strategie si creativitate si m-as bucura sa aplic tot ce am invatat in portofoliul de clienti ai agentiei,” adauga Mihai Gongu.

Gongu revine in tara dupa cativa ani in agentii independente de top de pe doua continente. Incepand cu 2017, a fost Directorul European de Creatie in Jung von Matt/Spree din Berlin, unde a semnat campanii pentru BMW, premiate la Cannes si D&AD, cea mai recenta campanie globala MINI Clubman si Countryman John Cooper Works, cel mai vizualizat film viral din istoria Thomas Cook Airlines, un music video impotriva discriminarii salariale pentru OhYouWomen si mai multe campanii de sprijin pentru organizatia Reporteri fara Frontiere.

Din 2018, Mihai Gongu a fost Executive Creative Director (ECD) al TOMORROW Shanghai, cu care a obtinut titlul de Campaign Asia Boutique Agency of the Year pentru Greater China pentru work-ul pentru Pernod Ricard (Absolut si Ballantine’s) si unde a castigat multiple pitchuri pentru branduri precum AirAsia, Burberry, Lululemon, Rituals sau Kohler.

Portofoliul international al lui Gongu se adauga unei cariere pe piata de publicitate locala unde a lucrat pentru mai multe agentii locale. Mihai si-a inceput cariera in 2003 la Leo Burnett Romania unde a castigat inca din primul an in industrie trofeul Campania Anului la Ad’Or. S-a alaturat apoi echipei Graffiti BBDO, impreuna cu care a obtinut trofee de Agentia Anului atat la Effie Awards, cat si la Premiile ADC si a semnat prima campanie premiata cu Grand Prix la cele doua festivaluri, pentru Pepsi. In reteaua BBDO, Mihai a avut roluri de coordonare regionala: din biroul din Bucuresti pentru Whiskas si Dacia, si din biroul din Berlin pentru Allianz.

Inainte de a pleca in Germania, Gongu a condus departmentul de creatie al GMP Advertising, semnand alaturi de echipa sa campanii pentru Gandul, Telekom, Timisoreana, Ciucas, Coca-Cola, Volkswagen, OMV Petrom si Rompetrol si obtinand doua trofee de Independent Agency of New Europe la Golden Drum, primul PR Grand Prix romanesc la Eurobest si un onorabil loc 7 in Global Effie Index pentru agentii independente.

Mihai Gongu a facut parte din numeroase jurii ale festivalurilor de eficienta si creatie precum Effie, Eurobest, ADC Europe, New York Festivals, Ad Stars KIAF, Intercontinental Cup, AutoVision Awards, WINA si Golden Drum, la ultimele doua din postura de Presedinte al Juriului. De asemenea, s-a implicat in pregatirea tinerelor generatii de creativi, fiind profesor de Integrated Advertising in cadrul Miami Ad School Berlin, calitate in care a obtinut si un trofeu D&AD New Blood Pencil, si profesor la Scoala ADC si Cannes Lions Academy.

Pe deplin integrata in reteaua Cheil Worldwide - „The Network Built for Now”, agentia Cheil | Centrade s-a transformat dintr-o agentie de publicitate intr-o companie ce ofera solutii integrate digitale si creative bazate pe date. Cheil | Centrade este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si hub regional pentru sud-estul Europei, coordonand in total 11 piete. Are sediul central in Bucuresti si birouri locale in Belgrad, Zagreb si Budapesta. Misiunea companiei este sa dezvolte business-ul si reputatia clientilor prin idei de comunicare puternice si inspirate, ce aduc valoare brandurilor, comunitatii si angajatilor.


PUBLICITATE: