Fantome la RoBlogFest 2006 ?
Joi, 16 Martie 2006

( AdPlayers.ro ) Aflata la o prima editie, RoBlogFest 2006, prima competitie a blogurilor romanesti ce s-a incheiat si cu un eveniment de premiere la scena deschisa, a dovedit ca “blogosfera” romaneasca are ceea ce publicitatea isi doreste in fiecare an la Ad’Or. Etica.

Chiar daca nu a avut bani pentru covor rosu la intrare, primul festival important al blogurilor romanesti a dovedit ca participantii nu si-au dorit neaparat premii, ci au fost interesati de valoarea blogurilor, corectitudinea participarii sau castigarii premiilor.

In competitie au participat toate blogurile nominalizate de cei care au aflat de existenta ei si care au fost dornici sa dea o mana de ajutor promovarii primei intreceri de gen in spatiul blogurilor romanesti.

Fantome la RoBlogFest 2006 ?

Estimata la 7000-8000 de bloguri de catre Dragos Novac (foto), unul din promotorii roblogfest 2006 si intreprinzator in domeniul softurilor de profil, piata blogurilor romanesti a nominalizat in fiecare din cele sase categorii de participare, in jur de 40 de bloguri. Premiantii au fost desemnati prin voturi de la diverse adrese IP, in spatele festivalului fiind un regulament care, potrivit unora dintre participanti, ar trebui imbunatatit.

Referindu-se la criteriile de selectie, Dragos Novac a declarat pentru AdPlayers si AdPlayers.ro ca acestea au fost foarte generale. “La concurs au participat toti nominalizatii”, afirma Novac. “Premiile si concursul in sine au fost simbolice intrucat am urmarit coagularea comunitatii si nu spiritul de competitie”, adauga el.

Desi o parte din numele categoriilor de concurs v-ar putea da de gandit in privinta seriozitatii intrecerii, participarea la eveniment a unor persoane dintre cele mai preocupate de business-ul internetului romanesc vorbeste de la sine despre increderea acordata festivalului. Potrivit unor surse AdPlayers, printre participantii la eveniment s-au numarat Orlando Nicoara (Netbridge), Vlad Stan (Vodanet), Radu Ionescu (Kinecto), fiecare dintre ei, mai mult decat interesati de fenomen, asa cum o dovedesc si paginile de jurnal personal (www.orlando.ro , www.vladstan.ro, www.raduionescu.ro ).

Potrivit lui Dragos Novac, http://unapezi.fourhooks.com/ ), castigatorii roblogfest 2006 au fost urmatorii:

Cel mai de nisa blog (idei putine si fixe)

aglomerari spontane http://www.weblog.ro/aglomerarispontane )

Cel mai bine scris blog (the wow factor)

Elucubratii - zoso's blog ( http://zoso.rockmania.net/ )

Cel mai informativ blog (ramai cu ceva dupa)

ELearningBlog ( http://www.timsoft.ro/weblog/ )

Cel mai "care iti da de gandit" blog

TTL - Viata bate filmul ( http://www.paginiweb.com/blog/ )

Cel mai cu personalitate blog (the cool factor)

Elucubratii - zoso's blog ( http://zoso.rockmania.net/ )

Cel mai misto blog (oscar frate)

Elucubratii - zoso's blog (http://zoso.rockmania.net/ )

Cea mai mare surpriza a competitiei a avut loc atunci cand, castigatori la “Cel mai de nisa blog”(idei putine si fixe cum ii zic ei), cei de la “aglomerari spontane” (http://www.weblog.ro/aglomerarispontane ) au avut curajul sa spuna ca au trisat intentionat pentru a arata ca festivalul trebuie imbunatatit.

Cei care trebuiau sa vina sa-si ridice premiul au trimis pe scena doar un “mesager” prin care au expediat propunerea lor de bloguri “concurente” pe care le considera demne de a fi fost premiate. Printre ele, publicitarii pot regasi cu usurinta, printre nominalizatii “calului troian” la roblogfest 2006, si blogul lui Cristian (Kit) Paul -  KIT.BLOG  (http://homepage.mac.com/cpaul/iblog)

Toate la un loc, ne fac sa credem ca premierea “jurnalelor personale” a fost o treaba cat se poate de serioasa, avand criterii de evaluare a blogului romanesc cu siguranta profesionale, chiar daca multe din ele nu au urcat pe scena. Oricum, indiferent daca sunt adevaratii castigatori sau nu, merita spus ca cele mai active bloguri romanesti isi recunosc valorile si se apreciaza reciproc mai mult decat o fac, de multe ori, publicitarii.

(Iulian Toma info@adplayers.ro )

Fantome la RoBlogFest 2006 ?

PUBLICITATE: