DENT ESTET in crestere cu 34% a cifrei de afaceri pentru anul 2019
Joi, 25 Iunie 2020

 

Credit: DENT ESTET 

„Anul 2019 a fost un an care ne-a adus performante in toate ariile de expertiza din cadrul grupului DENT ESTET. Este anul in care ne-am consolidat si echipa de medici din Sibiu cu sprijinul medicilor adusi din Bucuresti, pentru a impartasi din experienta dobandita in cei peste 21 de ani de activitate in domeniu. declara dr. Oana Taban, CEO si Fondator al grupului DENT ESTET.

AdPlayers. info

Grupul de clinici stomatologice DENT ESTET, cu o traditie de 21 de ani in stomatologia din Romania, anunta o crestere de 34% a cifrei de afaceri pentru anul 2019, consolidandu-si pozitia de lider detinuta pe piata de profil, la nivel national.

Acelasi trend pozitiv il inregistreaza si clinicile DENT ESTET si DENT ESTET 4 KIDS din Sibiu, care, la doar un an de la inaugurare, au stabilizat o echipa de medici dentisti, atent selectionata, ce trateaza cu succes cazuri dentare complexe din toata regiunea centrala a Romaniei. Rezultatele financiare din Sibiu, dupa un singur an de la deschiderea clinicilor locale, au depasit deopotriva previziunile financiare, cat si numarul de pacienti adulti si copii care au accesat serviciile clinicii.

„Anul 2019 a fost un an care ne-a adus performante in toate ariile de expertiza din cadrul grupului DENT ESTET. Este anul in care ne-am consolidat si echipa de medici din Sibiu cu sprijinul medicilor adusi din Bucuresti, pentru a impartasi din experienta dobandita in cei peste 21 de ani de activitate in domeniu. declara dr. Oana Taban, CEO si Fondator al grupului DENT ESTET.

,,Dinamica activitatii din clinicile din Sibiu a fost confirmarea ca sibienii aveau nevoie de un centru integrat de stomatologie si de tratamente dentare complexe, realizate in conditii de maxima siguranta. Faptul ca am reusit sa devenim alegerea principala a comunitatii locale, ne onoreaza si ne responsabilizeaza in egala masura” 

“Evolutia DENT ESTET si performantele care ne depasesc previziunile anual, ne demonstreaza ca strategia de dezvoltare nationala pe care o implementam impreuna cu DENT ESTET reprezinta un demers ce trebuie continuat pentru ca pacientii romani au nevoie de servicii de stomatologie integrate, pe care le pot accesa usor la nivel local. De aceea, suntem implicati si sustinem initiativele care stimuleaza dezvoltarea pietei de stomatologie si au ca obiectiv sanatatea pacientului pe termen lung”, spune Mihai Marcu, Presedintele Consiliului de Administratie Medlife.

Evolutie pozitiva pentru toate liniile de business ale DENT ESTET in 2019

In ceea ce priveste evolutia cifrei de afaceri la nivelul liniilor si diviziilor de business (clinicile pentru adulti, clinicile exclusiv pentru copii, laboratorul dentar), DENT ESTET inregistreaza cresteri de 43% in cazul clinicilor dentare pentru adulti si de peste 50% pentru serviciile oferite de laboratorul dentar digital ASPEN.

Ritmul accelerat de dezvoltare este sustinut si de cresterea incidentei tratamentelor de reabilitare orala cu implant dentar si lucrari protetice premium (fatete si coroane dentare). Astfel, in 2019, numarul total al implanturilor dentare a crescut cu 89%, sustinut, in principal, de solutiile dentare de tip premium, Nobel Biocare si Straumann, cu o dinamica pozitiva de peste 200%.

De asemenea, in grupul de clinici DENT ESTET se observa o evolutie ascendenta  a numarului de cazuri complexe tratate, ceea ce inseamna ca pacientii au inteles importanta unui tratament complet pentru sanatatea organismului pe termen lung. Cazurile complexe, respectiv cele care implica pierderea timpurie a dintilor, urmata de aparitia unor resorbtii osoase accentuate, au crescut in 2019 cu 39% fata de anul anterior, la nivelul tuturor clinicilor DENT ESTET pentru adulti.

DENT ESTET 360 Safety - protocoale atent elaborate de protectie, sterilizare si dezinfectie

DENT ESTET 360Safety reprezinta un set complet de reguli si masuri riguroase de control al infectiilor in cabinetul dentar, pe care, in contextul pandemiei, l-am dezvoltat suplimentar, respectand reglementarile legale in vigoare. Astfel, pacientul ramane in siguranta la fiecare vizita in clinica.

 In conditiile atipice ale primului semestru al anului 2020, conform unei evaluari interne, pacientii DENT ESTET nu prezinta rezerve cu privire la vizitele la stomatolog si isi continua tratamentele dentare amanate pe timpul pandemiei.

O masura suplimentara de siguranta introdusa de DENT ESTET, cu sprijinul Medlife, o reprezinta testarea rapida pentru determinarea anticorpilor de IgG pentru personalul medical, dar si testarea pacientilor cu tratamente stomatologice complexe, cu cel putin 48 de ore inainte de a fi realizata procedura, prin metoda moleculara RT-PCR, considerata gold standard pentru identificarea virusului SARS CoV2.

Planuri de dezvoltare

Anul 2020 marcheaza 4 ani de cand s-au pus bazele unui parteneriat solid cu MedLife, care a reprezentat si startul evolutiei accelerate a grupului de clinici de stomatologie pentru a atinge un  nou stadiu al dezvoltarii si inovatiei in acest domeniu.

„Baza parteneriatului cu MedLife au reprezentat-o, de la inceput, increderea ridicata si libertatea de a implementa strategia de management a DENT ESTET asa cum am avut-o de la infiintarea primei clinici. Iar faptul ca le-am oferit pacientilor continuitate si am pastrat aceleasi standardarde de calitate ne-a validat, inca o data, relatia pe care am construit-o cu acestia de-a lungul timpului. Ne bucuram ca impreuna cu MedLife le oferim expertiza a doi lideri incontestabili pe piata medicala, care isi potenteaza serviciile si actioneaza sub umbrela unui sistem integrat”, a adaugat dr. Oana Taban, CEO si Fondator al grupului DENT ESTET.     

Potrivit companiei, DENT ESTET prospecteaza in continuare piata de stomatologie pentru strategia de extindere a grupului la nivel national. Deciziile adoptate la nivelul strategiei de dezvoltare vizeaza reluarea proiectelor pe masura ce lucrurile revin la normal.

Grupul DENT ESTET este cea mai complexa retea de stomatologie din Romania si include 10 clinici, 3 centre integrate de radiologie digitala, primul si singurul departament ATI dintr-o clinica dentara din Romania, cu o echipa de 14 specialisti in anestezie, 4 studiouri foto Future Smile Design, 4 cabinete de psihologie si un program educational de management medical. Suprafata totala a spatiilor depaseste 3.600 metri patrati.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din tara noastra, care detine 60% din actiunile companiei. 40% din companie este detinuta in continuare de catre fondatorul DENT ESTET, dr. Oana Taban, care se ocupa integral, impreuna cu personalul dedicat, de managementul clinicilor.

Mai mult in Business, Servicii Medicale,


PUBLICITATE: