Crucea Rosie si Petrom fac ore de Educatia si protectia elevilor in caz de cutremur
Luni, 10 Decembrie 2007

(AdPlayers.ro/News, Irina Toma)

Crucea Rosie Romana si Petrom au lansat proiectul “Educatia si protectia elevilor in caz de cutremur” in scolile din Bucuresti. Seria sesiunilor de instruire a debutat cu participarea unor experti seismologi japonezi de la Japan International Cooperation Agency (JICA) in Scoala Generala nr. 150 la Liceul Jean Monnet si urmeaza pe17 decembrie la Scoala Generala nr. 80.

In cadrul seminariilor de educatie in caz de cutremur, elevii participa la sesiuni de instruire si demonstratii practice, realizate de experti romani si japonezi. Dupa demonstratii are loc un exercitiu practic, de acordare a primului ajutor, care va fi sustinut de echipajul „Sanitarii priceputi” al fiecarei scoli.

Fiecare participant la seminar primeste un manual de educatie in caz de cutremur, realizat de Crucea Rosie Romana in parteneriat cu Petrom si cu sprijinul JICA – INCERC, avizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Proiectul “Educatia si protectia elevilor in caz de cutremur” este parte componenta a “Campaniei Nationale de Prevenire a Dezastrelor”, initiata impreuna cu Petrom, in anul 2005. Obiectivul principal al campaniei este imbunatatirea capacitatii de reactie a comunitatilor expuse riscurilor de dezastre. ( PrevenireDezastre.ro

/Cricea Rosie

Infiintata in 1876, Crucea Rosie Romana, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie, este o organizatie umanitara de interes national, bazata in principal pe voluntariat. Principalele domenii de activitate sunt: pregatirea pentru interventie in caz de dezastre, educatia pentru sanatate, difuzarea dreptului international umanitar si a valorilor umanitare.

PUBLICITATE: