4 Ace incheie 2007 cu 1 Milion EUR
Vineri, 14 Decembrie 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

„Anul acesta avem o crestere cu aproape 300% fata de anul trecut, de la aproximativ 250.000 EUR in 2006, la in jur de 1 Milion EUR”, a declarat pentru AdPlayers, Elena Olteanu (foto), General Manager 4 ACE-pr&publicity, despre estimarea de business a companiei, pentru sfarsitul acestui an.

Potrivit oficialului 4Ace, evolutia companiei de relatii publice se datoreaza atat cresterii pietii de PR, cat si intrarii Romaniei in UE. “Noi punem pe seama intrarii in UE dezvoltarea serviciilor de PR in Romania. Am avut foarte multe actiuni de PR online, multe lansari, multe firme noi, dar si clienti existenti care ne-au dezvoltat portofoliul serviciilor de relatii publice”, sustine Olteanu.

Pentru 2008 agentia nu-si propune neaparat o crestere “cat o stabilizare a business-ului si proceselor care au loc in agentie, in special pe nou creata divizie de PR  Online si sa extindem un pic serviciile deja exitente calitativ si nu neaparat cantitativ”, afirma sefa agentiei 4 ACE. “Probabil ca, pentru anul viitor, mai mult de 50% crestere nu o sa avem”.

Vorbind despre piata de PR din Romania, Elena Olteanu estimeaza ca are o valoare de aproximativ 20 de milioane de euro in 2007 si, conform estimarilor agentiei 4ACE, va creste in 2008 cu mai mult de 30%.

Daca PR-ul ar avea o problema in Romania, aceasta ar fi „perceptia asupra valorii serviciilor de relatii publice si a efectelor pe care acestea le au asupra companiilor”, este de parere Elena Olteanu.

„PR-ul nu este apreciat, inca, la valoarea sa adevarata”, sustine managerul 4 Ace. Executivul sustine ca acest lucru este totusi pe cale sa se indrepte. „Sunt tot mai multe companii care incep sa aprecieze valoarea serviciilor de PR si cred ca aceasta tendinta va fi accentuata si in anii urmatori”, conchide Elena Olteanu.

PUBLICITATE: