2 trusturi au ramas in 2 ziare. Cine mai intra in rotativa?
Vineri, 12 Februarie 2010
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Precededat de Realitatea-Catavencu, care a renuntat aproape complet la Print un alt editor important din Romania, Ringier, a taiat din portofoliu segmentele Business si Quality, pastrand doar Tabloidul.

Trustul patronat de Sorin Ovidiu Vantu a ramas doar cu Academia Catavencu dupa ce a renuntat la Cotidianul, Business Standard si a vandut Money Express  si celelalte reviste. Celalalt grup, editorul elvetian, a anuntat ieri vanzarea Evenimentului Zilei si Capital catre o companie detinuta in proportie majoritara de Bobby Paunescu: "Editura Evenimentul si Capital". Decizia lasa in portofoliul de ziare doar un singur titlu - Libertatea.

Una peste alta, concluzia este ca Realitatea Catavencu si Ringier, doi poli importanti a investitiilor in publicitate in presa scrisa tiparita din Romania,  au ramas in doar 2 ziare. De remarcat ca Ringier nu a inchis cele doua editii tiparite asa cum a facut Realitatea Catavencu, ci a decis sa le vanda pentru ca publicatiile sa supravietuiasca in formatul print, care le-a consacrat.

Desi Romania Libera anunta investitii in relansare la inceputul lunii martie, cel putin deocamdata Publimedia, Intact si Adevarul Holding raman pe pozitii, atat in zona de quality cu Gandul, Jurnalul National sau Adevarul, cat si in segmentul business cu Ziarul Financiar, Business Magazin, respectiv Financiarul, Saptamana Financiara sau Forbes Romania. In categoria Tabloide portofoliile editorilor raman neschimbate. 

Cat a disparut din investitiile in publicitate din print? Este greu de spus.  Judecand insa dupa inchiderile de la Realitatea Catavencu si estimarile directorului general adjunct al trustului privind o iminenta scadere de 40-50% a pietei de print  in 2010, nu poti sa nu ramai pe ganduri si sa ti pui o intrebare fireasca.

Cine mai intra in rotativa?


PUBLICITATE: