Bobby Paunescu: "Ne pregatim sa sustinem Evenimentul Zilei si Capital in 2010 si jumatate din 2011"
Joi, 11 Februarie 2010
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

„Ne pregatim sa sustinem Evenimentul Zilei si Capital anul acesta si jumatate din anul viitor, urmand ca in a doua parte a lui 2011 sa obtinem si un castig”, a afirmat Bobby Paunescu, pentru AdPlayers, vorbind despre ce asteptari are in urma achizitiei celor doua publicatii de la Ringier. 

Editura Evenimentul si Capital, companie care a achizitionat publicatiile cu acelasi nume de la Ringier Romania, este detinuta in proportie de 70% de catre Bobby Paunescu, Spet Shipping (20%) – o alta companie a familiei Paunescu, si de Claudiu Serban, directorul general al editurii, care detine 10% din firma, sustine in AdPlayers actionarul majoritar.

Intrebat care sunt ratiunile achizitiei celor doua publicatii, viitorul actionar majoritar motiveaza potentialul de crestere in regiune a industriei de media din Romania. 

„Pana acum nu am investit in media sume importante insa in situatia in care se afla astazi piata si cheltuielile de publicitate per capita - uitati-va spre exemplu la alte tari din jurul nostru - demonstreaza ca industria de media din Romania are un mare potential de crestere, daca nu chiar cea mai mare”.

In prezent structura de publishing a Ringier Romania,  va asigura servicii precum distributia, tiparirea, vanzarile de publicitate, resursele umane, IT-ul. Despre cand intentioneaza sa treaca aceste serviciile asigurate de vechiu editor, sub operatiunile companiei care a achizitionat cele doua publicatii, actionarul majoritar de la Editura Evenimentul si Capital, a declarat ca nu isi doreste neaparat acest lucru.

„Nu prea intentionam, sincer”, spune Bobby Paunescu, intrebat cand vrea sa treaca serviciile asigurate de Ringier, sub operatiunile noului editor. „Avem o colaborare foarte buna in prezent, pe care vrem sa o extindem avand in vedere ca ziarele raman in acelasi loc".

Potrivit propriilor declaratii, noul editor nu va opera schimbari in echipele celor doua ziare. „Sunt doua branduri importante si echipe extraordinar de bine pregatite, si nu intentionam sa facem schimbari”

Paunescu se asteapta ca trecerea efectiva a celor doua publicatii in administrarea noului editor sa se faca in termenul legal de aproximativ 30 de zile cat ar trebui sa dureze avizul Consiliului Concurentei.

„Vom prelua toata activitatea dupa ce Consiliul Concurentei isi va da avizul pozitiv, iar asta cred ca se va intampla foarte curand pentru ca nu sunt motive de ingrijorare in privinta vreunei pozitii dominante pe piata”.

 


PUBLICITATE: