Ringier a vandut Evenimentul Zilei si Capital lui Bobby Paunescu, si a inchis Diva
Joi, 11 Februarie 2010


 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Stirea vanzarii Evenimentului Zilei si Capital, aparuta pe 4 februarie la Tolo.ro scris de jurnalistul Catalin Tolontan este confirmata astazi oficial printr-un comunicat de presa al editorului celor doua publicatii. Ringier a vandut Evenimentul Zilei si Capital grupului din care mai face parte si B1 TV, condus de Bobby Paunescu, si inchide Diva. Fost Director General Adjunct la Ringier, Claudiu Serban a fost numit Director General al “Editurii Evenimentul si Capital”. Valoarea tranzactiei este aproximata de Petrisor Obae in paginademedia.ro la 8 Milioane EUR.

Intr-un comunicat de presa care anunta vanzarea, reprezentantii grupului de origine elvetiana spun ca Ringier Romania si Bobby Paunescu au ajuns la un acord in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie “Editura Evenimentul si Capital”, al carei actionar majoritar este Bobby Paunescu. Tranzactia va intra in vigoare dupa aprobarea Consiliului Concurentei.

Vanzarea include toate activitatile brandurilor Evenimentul zilei si Capital, extensiile de brand ale acestora, precum si echipele editoriale, care vor fi transferate catre “Editura Evenimentul si Capital”. Cele doua societati au semnat de asemenea acorduri aditionale, astfel incat editura cumparatorului sa beneficieze in continuare de structura de publishing a Ringier Romania, care va asigura servicii precum distributia, tiparirea, vanzarile de publicitate, resursele umane, IT-ul. 

Conform comunicarii, prin vanzarea celor doua titluri Ringier Romania isi eficientizeaza portofoliul si, potrivit strategiei, isi poate canaliza resursele de care dispune in vederea digitalizarii brandurilor sale (cu accent pe marcile notorii Libertatea si Unica), dar si in vederea dezvoltarii segmentului online in general.

Sistarea aparitiei revistei DIVA este pusa pe fundalul lipsei de perspective economice pentru acest titlu. Ringier Romania va reduce costurile si printr-un proces de restructurare la nivelul intregii organizatii. Angajatii ale caror posturi vor fi restructurate vor primi pachete compensatorii


PUBLICITATE: