Top 3 reclame ale noului CD Saatchi & Saatchi, Johan Ohlson: Pilsner Urquell, Carlbserg, Siemens Cleaning Ladies.
Miercuri, 04 Ianuarie 2012

Siemens Vacuum Cleaner, Sound Silence, Chess

( AdPlayers, Iulian Toma ) Transfer de creatie in reteaua Saatchi & Saatchi. Fost coechipier al agentiilor de la Budapesta si Varsovia, suedezul Johan Ohlson (foto), noul director de creatie
Saatchi & Saatchi din Romania, il inlocuieste pe italianul Jorg Riomi, care a ocupat aceasta functie din anul 2009 pana in a doua parte a lui 2012. Ohlson conduce departamentul de creatie de la Bucuresti dupa ce predecesorul sau a preluat functia de director executiv de creatie la Saatchi & Saatchi Frankfurt. 

Top 3 reclame ale noului CD Saatchi & Saatchi

Rugat sa nominalizeze primele trei reclame care i-au placut cel mai mult din cele pentru care a lucrat,  Johan Ohlson a dezvaluit in exclusivitate pentru AdPlayers ca, desi nu pot fi comparate din punct de vedere al investitiilor in comunicare, ii plac deopotriva campaniile online pentru Pilsner Urquell, campaniile TV Spot & Teaser Trailers pentru Carlsberg. In topul primelor trei reclame ale suedezului se mai afla o campanie care i-a marcat si cariera profesionala: Siemens Cleaning Ladies.

De ce in Top 3? In cazul Pilsner Urquell (online banners) – „pentru ca bugetul a fost foarte mic iar efectul a fost incredibil. O idee foarte simpla si buna”, a afirmat noul director de creatie de la Saatchi & Saatchi.  

In cazul campaniei Carlsberg ( TV Spot & Teaser Trailers), Johan Ohlson subliniaza inainte de toate ca „astfel de lucrari se pot realiza cand ai un brand mare cu un buget mare”.

„Am folosit regizor, director de imagine si lumini de la Hollywood, s-a filmat in Columbia iar post-productia a fost facuta in Miami. Calitatea cinematografica a spotului i-a facut pe oameni sa creada ca e un film adevarat ce va rula la cinema. Spot-ul a vandut foarte multa bere, ceea ce e intotdeauna bine:). Spotul a rulat mai multi ani in Polonia, dar nimeni nu a crezut ca a fost facut de o agentie din Polonia, toti credeau ca era o adaptare. Dupa un an de la difuzare, au aparut pe Youtube versiuni filmate acasa de utilizatori, ceea ce spune multe despre succesul acestui spot, nu se intampla foarte des ca oamenii sa se implice asa mult intr-o reclama”, a mai spus el.

Povestea campaniei Siemens Cleaning Ladies este legata de prima reusita la festivalul de publicitate Cannes Lions a lui Johan Ohlson: „A fost primul meu succes la Cannes, am castigat cu aceasta campanie un Silver, Bronze si o nominalizare. Campania a fost preluata pe 200 de bloguri din peste 30 de tari, a aparut in cadrul unei emisiuni din Marea Britanie dedicata publicitatii si in numeroase anuale cu cele mai bune reclame”.

Välkommen till Rumänien, Mr Ohlson

Vorbitor fluent a 5 limbi straine - suedeza, engleza, germana, poloneza si spaniola, Ohlson are o experienta de peste 10 ani in advertising si se alatura echipei Saatchi & Saatchi Romania dupa ce a acumulat experienta internationala in opt tari in care a lucrat pentru agentii precum BBDO Hamburg, Scholz & Friends Hamburg, TeamOne Varsovia sau DDB Varsovia. Alaturi de echipele din care a facut parte, Johan Ohlson are in portofoliul sau premii  Silver, Bronze si nominalizari la Cannes, One Show Gold, Epica Gold, Eurobest Gold, Montreux Grand Prix.

„Romania a fost „subiectul anului” la marile festivaluri de publicitate de la Cannes si Portoroz si sper ca aceste rezultate sa aiba o influenta pozitiva asupra activitatii curente din agentii”, a afirmat Johan Ohlson, director de creatie Saatchi & Saatchi Romania. „Unul dintre obiectivele mele este acela de a crea campanii indraznete si creative cu rezultate foarte bune pentru Saatchi & Saatchi”.

Creativul suedez de la Saatchi & Saatchi este de parere ca experienta sa in new media si digital se va dovedi utila „in contextul actual in care digitalul nu mai este doar o necesitate, este chiar fundamentul comunicarii multor branduri”. „Nicio agentie nu poate supravietui fara competente digitale si acelasi lucru este valabil si pentru clienti”, a mai subliniat el.


Siemens Vacuum Cleaner, Sound Silence, Wedding 

Mai mult in
Oameni


PUBLICITATE: