Vizita Regala la Televiziunea Romana
Marti, 20 Martie 2018
 

Credit: TVR / PR

Momente si impresii ale vizitei regale vor putea fi urmarite la Telejurnalul TVR 1, de la ora 20.00, dar si la „Ora Regelui”, sambata, 24 martie, ora 15.00.

Adplayers.info

Familia Regala a vizitat Televiziunea Romana, in semn de  pretuire fata de profesionalismul de care echipa TVR a dat dovada in cele 12 zile de transmisii live din timpul funeraliilor Regelui Mihai. Atunci, zeci de jurnalisti, producatori, operatori si regizori TVR au asigurat imagini in timp real.

De asemenea, Familia Regala si-a exprimat, in numeroase ocazii, aprecierea pentru realizarea emisiunii „Ora Regelui”, singura emisiune din Romania care reflecta activitatea Casei Regale. Lansata la 7 iulie 2012, „Ora Regelui” a inregistrat pana acum peste 250 de editii.

Insotiti de Doina Gradea, Director General Interimar al SRTv, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei si Alteta Sa Regala Principele Radu au vizitat studiourile si au cunoscut echipa TVR.

„Suntem onorati, eu si colegii mei, de vizita Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei si a ASR Principele Radu, care au dorit sa multumeasca, personal, intregii echipe TVR pentru transmisia funeraliilor Majestatii Sale Defuncte Regele Mihai I”, a declarat Doina Gradea, Director General Interimar al TVR. „Ii felicit, la randul meu, inca o data, pe colegi, pentru profesionalism si daruire”, a adaugat Doina Gradea.

Prima oprire a celor doi inalti oaspeti a fost in Studioul Tudor Vornicu, unde au vazut decorul emisiunii „Starea natiei” si au aflat cum se realizeaza productia prezentata de Dragos Patraru.

Inainte de a vizita Expozitia TVR60, Majestatea Sa Margareta si Alteta Sa Regala s-au intalnit cu un grup de copii de la scoala Olga Gudynn, veniti sa afle istoria televiziunii publice. Astfel, Majestatile Lor au schimbat cu cei mici impresii despre televiziune si filmele preferate.

Majestatea Sa Margareta, la pupitrul Stirilor TVR. Credit: TVR / PR

Custodele Coroanei si Principele Radu au vizitat apoi redactia Stiri si studioul de unde se transmit jurnalele Stirilor TVR. Majestatile Lor au facut cunostinta cu reporterii TVR veniti de pe teren, cu editorii, cu redactorii stirilor interne si externe, cu producatorii jurnalelor, cu Romeo Stancu - cameramanul care a filmat din masina intreg traseul cortegiului funerar.

In regia studioului de Stiri, Majestatea Sa Margareta s-a aratat fascinata de pupitrul video si a dorit sa stie cum se schimba cadrele in emisie. Din regie, Majestatile Lor au intrat in studioul Stirilor. Aici, Custodele Coroanei si Alteta Sa Regala au intrat in rolul de prezentator, inregistrand cate o stire: despre doi adolescenti pasionati de robotica, care vor sa ramana acasa si sa nascoceasca masinarii care sa-i ajute pe oameni – Majestatea Sa si despre standul Romaniei la Salonul de carte de la Paris – ASR.

De la stiri la divertisment! In Studioul Pangrati, Majestatea Sa Margareta si Principele Radu s-au intalnit cu Ioana Voicu, Nuami Dinescu si Florina Constantinescu, prezentatoarele emisiunii „Se zice ca...”, de la TVR 2, care pregateau emisia de a doua zi, si cu Marina Almasan si Claudiu Bleont, care urmau sa intre in direct cu emisiunea „Femei de 10, barbati de 10”. O intalnire relaxata si un bun prilej ca vedetele TVR sa le dezvaluie oaspetilor culisele unei emisiuni de divertisment.

La finalul vizitei, Directorul General Interimar Doina Gradea a oferit Familiei Regale o colectie de DVD-uri cu inregistrarile mai multor concerte regale, precum si „Ultimul dar”, un film cu Regele Mihai despre marea sa pasiune – masinile -, realizat de jurnalistul Bogdan Serban Iancu.

Momente si impresii ale vizitei regale vor putea fi urmarite la Telejurnalul TVR 1, de la ora 20.00, dar si la „Ora Regelui”, sambata, 24 martie, ora 15.00.

Mai mult in Media, TV, Casa Regala a Romaniei,


PUBLICITATE: