Televiziunea Romana cu ochii pe votul in strainatate la Telejurnalul TVR 1
Joi, 24 Noiembrie 2016

Timp de o saptamana, incepand din 25 noiembrie, programul informativ de la ora 20.00 aduce in atentia publicului povestile romanilor care voteaza in afara granitelor.

adplayers. info

Televiziunea Romana cu ochii pe Votul in strainatate la „Telejurnalul” TVR 1. Timp de o saptamana, incepand din 25 noiembrie, programul informativ de la ora 20.00 aduce in atentia publicului povestile romanilor care voteaza in afara granitelor.

Pe 11 decembrie, cetatenii romani din toate colturile lumii sunt cu gandul acasa. Este momentul in care oamenii politici sunt supusi alegerilor noastre. Oriunde s-ar afla, romanii trebuie sa stie cine si ce propune pentru viitorul tarii in care s-au nascut” isi motiveaza demersul autorii proiectului jurnalistic. „Din 25 noiembrie, Stirile TVR construiesc un pod peste diaspora, printr-o ​o serie de sapte reportaje difuzate zilnic in Telejurnalul orei 20.00 de la TVR 1 si online, pe TVR+<http://www.tvrplus.ro/>, parte a campaniei „Tu votezi Romania”, desfasurata in aceasta perioada de Televiziunea Romana”.

Votul in strainatate este urmarit in comunitatile de romani din Italia, Franta, Spania, Germania, Belgia, SUA si Republica Moldova, de unde jurnalistii TVR si-au propus sa afle povestile celor care „traiesc cu gandul la... acasa”.

Seria de reportaje a jurnalistilor de la Stirile TVR si-a propus sa urmareasca indeaproape cum se organizeaza alegerile pentru romanii din fiecare tara, ce inseamna pentru un roman aflat in strainatate sa-si exercite dreptul de cetatean al Romaniei, care au fost problemele si dificultatile intampinate anii trecuti in organizarea alegerilor din afara granitelor sau daca vor putea vota toti cei care doresc sa-si exprime acest drept pe 11 decembrie –.

Tot din 25 noiembrie, romanii din diaspora pot afla prin materialele „Tu votezi Romania” din Telejurnal, de la TVR International, ce optiuni le sunt puse la dispozitie, ce presupune votul prin corespondenta, ce conditii trebuie indeplinite pentru a beneficia de o sectie speciala de votare in localitatea de rezidenta sau cum se poate vota la sediile misiunilor diplomatice.

Mai mult in Media, TV


PUBLICITATE: