TVR transmite in direct funeraliile Regelui Mihai I al Romaniei
Sambata, 16 Decembrie 2017

TVR transmite in direct funeraliile Regelui Mihai I al Romaniei Credit: TVR 1  Live

Televiziunea Romana transmite in direct, sambata, 16 decembrie 2017, pe toate posturile sale - TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR International si TVR Moldova - funeraliile Majestatii Sale Defuncte Regele Mihai I al Romaniei


adplayers.info

Televiziunea Romana transmite in direct, sambata, 16 decembrie 2017, pe toate posturile sale - TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR International si TVR Moldova - funeraliile Majestatii Sale Defuncte Regele Mihai I al Romaniei.

Pentru funeraliile Regelui Mihai I, Televiziunea Romana este producator exclusiv, asigurand productia tuturor ceremoniilor, in colaborare cu Trinitas TV, si ofertat gratuit semnalul TV celorlalte televiziuni.*

Televiziunea publica a alocat resurse uriase pentru aceste zile si nopti de transmisie - sute de oameni, zeci de camere si corespondenti. Pentru productia tuturor ceremoniilor de sambata, 16 decembrie, vor fi folosite peste 70 de camere de filmare, noua DSNG-uri, patru lanturi de radiorelee, un efort fara precedent al TVR in colaborare cu toate televiziunile din Romania.



Credit: TVR 1  Live

Sambata, incepand cu ora 9.30, telespectatorii pot umari o Editie speciala, transmisia continuand apoi conform programului comunicat de Casa Regala:

- ora 10.25, scurt serviciu religios oficiat in Sala Tronului de la Palatul Regal.

- ora 11.00, depunerea sicriului pe catafalc in Piata Palatului Regal, cu o ceremonie religioasa si militara.

- ora 11.10, sicriul va fi urcat pe un afet de tun

- ora 11.25, cortegiul funerar va urma traseul Piata Palatului Regal – Calea Victoriei - Splaiul Independentei – Piata Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei

- ora 12.50, slujba de inmormantare din Catedrala Patriarhala. 

- ora 14.00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regala Baneasa, pe ruta Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff, Soseaua Bucuresti – Ploiesti. Sicriul cu corpul neinsufletit al Majestatii Sale va fi transportat de la Bucuresti la Curtea de Arges cu Trenul Regal.

- de la ora 17.50, ceremoniile de la Curtea de Arges. Slujba de ingropare va fi una privata, in prezenta Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine prezenti la eveniment.

Credit: TVR 1  Live

In semn de omagiu pentru Majestatea Sa Defuncta, TVR nu a difuzat publicitate incepand de miercuri, 13 decembrie, ziua in care trupul neinsufletit al Regelui Mihai I a fost adus in tara.

•            Seara de sambata, la TVR: documentare, filme artistice si concerte clasice

Sambata, de la ora 21.00, TVR 1, TVR HD si TVR International vor difuza documentarul „Mostenirea”, un film despre o istorie care nu iarta. Destinul Regelui Mihai intruchipeaza destinul tragic al Romaniei.

De la 22.20,  la TVR 1 si TVR HD vom putea urmari productia „Mihai I, regele romanilor” semnata de Marilena Rotaru, distinsa la Gala APTR 2013 cu Premiul pentru documentar istoric, iar de la ora 23.30, „Requiemul” lui Giuseppe Verdi in interpretarea Orchestrei si Corului Dell’Accademia Nazionale Di Santa Cecilia, sub bagheta lui Antonio Pappano.

Filmul „Pentru patrie” si emisiunea „Memorialul Durerii” vor incheia programul de sambata la TVR 2. Filmul istoric, realizat de Sergiu Nicolaescu cu prilejul sarbatoririi a 100 de ani de la proclamarea independentei Romaniei, la 10 mai 1877, intr-o distributie remarcabila - Amza Pellea, George Constantin, Sergiu Nicolaescu, Mircea Albulescu, Ilarion Ciobanu – va putea fi vizionat la TVR 2 si TVR 3, de la ora 20.00 si de la 21.00, pe TVR International si TVR Moldova.

De la ora 23.20, la TVR 2, este programat episodul „Actul acesta istoria nu-l va uita” din cadrul „Memorialului durerii”, care marcheaza momentul zilei de 23 august 1944, cand Regele Mihai I al Romaniei pune in aplicare decizia de a scoate tara din razboiul impotriva aliatilor.

















Credit:
TVR 1  Live

Mai mult in Media, TV

 


PUBLICITATE: