Sexgate razbunat. Newsweek inchide revista tiparita.
Joi, 18 Octombrie 2012

Newsweek, 23 Noiembrie 2009

( adplayers, Iulian Toma ) La 80 ani de la data primei aparitii, saptamanalul Newsweek isi da obsescul sfarsit in print. Editorul publicatiei a declarat ieri ca ultima revista in format tiparit urmeaza sa apara pe 31 decembrie, iar din 2013 urmeaza sa treaca 
sub titlul Newsweek Global, integral in format digital.

Publicatia urmeaza sa fie disponibila in baza unui abonament, atat in format web cat si pe tableta. Tinta publicatiei va fi cititorul dornic sa afle si sa invete din evenimentele internationale si contextele sofisticate.

Aparuta pe 17 februarie 1933 in New York, primul numar al revistei debuteaza avand o coperta cu sapte fotografii din intreaga lume.

In 1937, News-Week fuzioneaza cu saptamanalul Today si devine Newsweek, In 1961, revista este achizitionata in proportie majoritara de The Washington Post Company (61%) pentru 8 Milioane USD si mai apoi este echizitionata integral

Marire si decadere cu 50%. Vanzare pe 1 USD + datorii.

Distribuita in Statele Unite ale Americii si International, publicatia trece in anii 2008 - 2009 printr-o perioada dramatica, apreciata de comentatori ca avand originea intr-un scandal de coruptie in care publicatia a fost acuzata ca ar fi luat parte.

Saptamanalul isi schimba tinta de cititori de la publicul generalist spre zona de eveniment american si international si pierde de la 3,1 Milioane de abonamente la doar 1,5 Milioane cat inregistra in luna ianuarie 2010. Coplesita de o cadere de 50% din tiraj in doar un an de la inceperea crizei revistei si sub presiunea scaderii tirajului si veniturilor din publicitate, Newsweek este vanduta pentru 1 USD si asumarea datoriilor de catre cumparator.

Noul proprietar, Harman Media, face un parteneriat cu titlul online The Daily Beast. In contextul dorintei de a nu mai investi in print si al cresterii importantei informatiei in format digital, la jumatatea anului in curs, editorul isi exprima intentia de a dezvolta publicatia in zona digitala. Cresterea de la 13 la 70 Milioane de tablete vandute in doar un an de la relevanta acesteea in spatiul distributiei informatiei face ca editorii Newsweek sa fie optimisti in privinta viitorului abonamentelor cu plata (“paid subscriptions”) ale revistei in 2013.

News, Sex & Sexism

Desi o “performanta” trecuta sub tacere de catre editori si nerecunoscuta de breasla, Newsweek este publicatia in ale carei pagini s-a scris pentru prima data despre scandalul sexual dintre Bill Clinton si Monica Lewinsky.

Revista a mai declansat o isterie mediatica pe tema sexului, atunci cand a fost acuzata de sexism intr-un pictorial de coperta. In noiembrie 2009, coperta Newsweek a declansat un adevarat razboi publicand o coperta in care o infatisa pe Sarah Palin, fosta Guvernator de Alaska si nominalizata la conducerea republicanilor in 2008. Intr-o postura daca nu sexista atunci una cel putin curajoasa pentru un om politic, insasi protagonista pictorialului s-a ridicat impotriva saptamanalului de origine new-yorkeza. 

Mai mult in Media


PUBLICITATE: