Romania Centenar, spectacol de traditii pe scena Festivalului International Cerbul de Aur
Marti, 14 August 2018
 

Credit: TVR / Festivalul Cerbul de Aur

Devenita deja o traditie, In acest an, fiind vorba de o editie aniversara, spectacolul din 2 septembrie va avea un concept inedit, care va aduce folclorul in modernitate.

adplayers. info

Seara care incheie Festivalul International Cerbul de Aur va fi dedicata folclorului romanesc, potrivit comunicarii postului public de televiziune. Publicul TVR si spectatorii din Piata Sfatului Brasov vor fi martorii unui spectacol eclectic in care se vor regasi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, in variante reinterpretate de invitatii speciali Grigore Lese, Damian Draghici si Alex Calancea Band, alaturi de Orchestra “Lautarii” din Chisinau condusa de maestrul Nicolae Botgros.

De asemenea, in anul celebrarii Centenarului Marii Uniri, TVR aduce pe scena artisti din toate regiunile istorice ale tarii, nume sonore ale folclorului. O demonstratie muzicala care ne reaminteste ca folclorul ii uneste si ii reprezinta pe toti romanii.

Si pentru ca Televiziunea Romana a lansat un proiect national menit sa descopere o noua generatie de artisti, promotori ai culturii traditionale romane - show-ul “Vedeta Populara” -, pe scena Festivalului se vor afla si cativa dintre laureatii concursului, dar si tineri care au debutat la TVR.

„Mi-a lipsit mult Cerbul de Aur. Și parca in fiecare an in care a lipsit, am asteptat cuminte revenirea lui. Și asta pentru ca Cerbul de Aur a fost prima mea aparitie pe o scena mare! “a declarat Iuliana Tudor, producator si prezentator al spectacolului Romania Centenar.

„La Cerb am facut cele mai frumoase petreceri, la Cerb am adunat mereu varfurile atator generatii de artisti, la Cerb am inovat pentru spectacolul de folclor din Romania si la Cerb am trait unele dintre cele mai mari impliniri profesionale. Anul acesta nu ne dezmintim! Va astept pe 2 septembrie cu multe emotii si bucurie!”, a mai spus prezentatoarea TVR.

Finalul serii este dedicat unui proiect muzical: „Toti K1 Pentru Romania”, cu o distributie de gala din care fac parte Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia, Trupa K1, actorii Vlad Radescu, Mihaela Radescu, Sorin Francu.

Actorii si interpretii vor aduce pe scena Festivalului personalitatile proeminente si cele mai semnificative evenimente istorice care au marcat evolutia actului de unire a romanilor, intr-o suita de momente artistice.

Anul acesta, la jumatate de veac de la prima editie a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor sustine recitaluri Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton si vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Sectiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagonisti. Artisti din 15 tari vor incerca sa obtina Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Desfasurat in perioada 29 august – 2 septembrie, in Piata Sfatului din Brasov, in anul Centenarului Romaniei si semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special, cu o Gala Aniversara, doua zile de concurs, o Gala a Festivalului, spectacolul Romania Centenar si evenimente adiacente.

Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim si  in reteaua partenerilor sai: Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinariile OMV, librariile Carturesti, Diverta si Humanitas.

Mai mult despre Festivalul International Cerbul de Aur pee pagina evenimentului care va fi transmis in direct si in exclusivitate de Televiziunea Romana, cerbuldeaur.ro 

Festivalul International Cerbul de Aur:

Festivalul International Cerbul de Aur a debutat in anul 1968 si a avut 17 editii, ultima dintre acestea fiind organizata in anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival international de muzicã organizat in Romania  si, in mod traditional, la Brasov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a gazduit aparitii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow si multi altii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci si unul national, spectacolele organizate in cadrul festivalului adunand de un numar impresionant de spectatori si telespectatori din intreaga tara.

Mai mult in Media, TV


PUBLICITATE: