Politia derapajelor jurnalistice, prima pagina de media a implinit 2 ani
Miercuri, 06 Octombrie 2010
 (AdPlayers, Iulian Toma)

Paginademedia.ro a implinit 2 ani. Politia derapajelor in media, site-ul a pus cap la cap de-a lungul timpului incepand de la gaselnite ale televiziunilor care alearga dupa rating, pana la titluri de prima pagina iesite din orice tipar gazetaresc, ca cel alaturat.

In cele in jur de 100 de saptamani de existenta, titlul online a reusit sa publice pe prima pagina macar o parte din disperarea mediei de a face tiraje sau rating, de multe ori imposibil de asociat cu publicitatea.

Condamnand in tot acest timp goana dupa audienta cu orice pret, site-ul lui Petrisor Obae este probabil prima pagina de media care ar trebui citita inainte de a investi un ban in media, si asta pentru ca publicatia online este un bun loc in care se poate verifica ce procent din promisiunea brandului de media este respectata sau nu, in targetul canalului respectiv.

Pe langa miscari de trupe in echipele publicatiilor, in cei doi ani de existenta site-ul a dezvaluit multe dintre metode uneori aproape pornografice prin care tabloidele isi cresc vanzarile la taraba. Fost Mediafax, Capital si Evenimentul Zilei, jurnalistul care se despartea de Ringier in a doua parte a anului 2008 arata astazi cititorilor online disperarea canalelor media de a face audienta. Toate acestea, pe o piata in care publicitatea a inchis parca prea multe titluri din presa scrisa care meritau sa reziste, lasand loc poate prea multor televiziuni al caror singur merit este ca sunt gratuite pentru public.

Mai mult in Media

PUBLICITATE: