National Geographic n-a vrut publicitate pentru "1989 - Revolutia Romana in imagini"
Sambata, 17 Decembrie 2011
 (AdPlayers, Iulian Toma) National Geographic a lansat sambata 17 decembrie, un proiect editorial special dedicat Revolutiei Romane.

Un numar realizat pe baza a aproximativ 100 de fotografii-document din decembrie 89, Editia Speciala de Colectie „1989 - Revolutia Romana in imagini” nu si-a propus sa contina si pagini de publicitate, dupa cum au afirmat pentru AdPlayers oficialii de comunicare ai publicatiei. Vandut cititorilor la un pret de coperta de 19,9 lei, proiectul editorial se gaseste la punctele de presa din toata tara pana la data de 15 martie 2012.

„Dincolo de cuvinte, fotografiile realizate la revolutie sunt printre cele mai credibile documente”, a afirmat Cristian Lascu, redactor-sef National Geographic. „Unele sunt chiar imagini surprinse de demonstranti si jurnalisti care au infruntat gloantele. Este o pagina de istorie pe care e bine s-o intelegem, din care trebuie sa invatam,  pentru a nu lasa sa se repete excesele dictaturii.

Editia Speciala de Colectie „1989 - Revolutia Romana in imagini” ofera o selectie de fotografii realizate in primele zile, pana la caderea dictaturii, „mult mai rare, caci regimul comunist nu dorea sa existe marturii ale represiunii”, dupa cum spune Lascu.

„Fotografii riscau sa fie retinuti, poate impuscati, de aceea, cu atat mai relevante si mai pretioase sunt aceste marturii. Rugam cititorii sa fie indulgenti fata de calitatea lor, dar au totodata si valoarea esentiala, de document autentic. Cele mai multe crime nu sunt documentate fotografic, ele s-au petrecut la adapostul intunericului”

Potrivit redactorului sef al publicatiei, dupa fuga dictatorului si victoria Revolutiei, s-au realizat cu mult mai multe fotografii, care surprind entuziasmul multimii, noua putere la lucru, luptele contra fantomaticilor teroristi si numeroasele victime ale haosului si diversiunilor.  „A fost un festin de subiecte de care au uzat si uneori abuzat multi jurnalisti straini. Canonadele dezlantuite, ostasi si civili alergand prin fumul incendiilor, formidabila desfasurare de tancuri si blindate din centrul Capitalei, au tinut cateva zile capul de afis al stirilor din lumea intreaga”.

Mai mult in Media
 


PUBLICITATE: