De Ziua Europei, Placido Domingo invita la Oda bucuriei in ritm de jazz - videoclip de promovare a patrimoniului national #Ode2Joy Challenge
Joi, 09 Mai 2019

 

Credit: VIMEO / Asociatia Culturala „Patrimoniu pentru Viitor” 

Asociatia Culturala „Patrimoniu pentru Viitor” anunta lansarea contributiei video Romania: #Ode2Joy Challenge 2019, pe 9 mai, de Ziua Europei. Initiativa creativa raspunde provocarii organizatiei paneuropene Europa Nostra si presedintelui acesteia, Plácido Domingo care poate fi urmarita pe canalul Vimeo, aici.

AdPlayers. info

Asociatia Culturala „Patrimoniu pentru Viitor” anunta lansarea contributiei video Romania: #Ode2Joy Challenge 2019, pe 9 mai, de Ziua Europei. Initiativa creativa raspunde provocarii organizatiei paneuropene Europa Nostra si presedintelui acesteia, Plácido Domingo care poate fi urmarita pe canalul Vimeo, aici.

Proiectul consta in reinterpretarea Imnului Europei intr-un cadru cu importanta istorica si artistica, reprezentativ pentru tara de provenienta, prilej de ilustrare si promovare a patrimoniului comun, a unitatii in diversitate.

„Am fost incantat sa vad cata creativitate si pasiune regasesc in diversitatea de contributii la proiectul nostru #Ode2Joy Challenge (…). Mai presus de orice, toti vorbesc despre ceva ce avem cu totii in comun: credinta in valorile noastre si iubirea pentru patrimoniul cultural pe care il impartasim.” a declarat Plácido Domingo.

In cadrul acestui proiect este promovat Muzeul de Arta Veche Apuseana „Ing. Dumitru Furnica-Minovici“ al Academiei Romane, alaturi de Muzeul de Arta Populara „Dr. Nicolae Minovici“, al Muzeului Municipiului Bucuresti.

Proiectul realizat de Asociatia Culturala „Patrimoniu pentru Viitor“ consta in reinterpretarea in acorduri de jazz a „Odei bucuriei“ de catre Irina Sarbu Band (Irina Sarbu – voce, Puiu Pascu – pian, Ciprian Parghel – bas, Tudor Parghel – baterie; Orchestratie / Mix / Master – Tudor Parghel), intr-un videoclip care prezinta exterioare, spatii expozitionale si opere de arta de sorginte nationala si occidentala apartinand celor doua muzee. Regia este semnata de Sabina Pop.

Cele doua muzee au fost construite de doi membri ai celebrei familii Minovici, unchi si nepot, Nicolae Minovici, respectiv Dumitru Furnica-Minovici, si sunt amplasate pe aceeasi strada, in zona de nord a Bucurestiului. Construite in stiluri arhitecturale diferite, neoromanesc si gotic tertiar, aceste doua muzee exemplifica impreuna ideea europeana de unitate in diversitate.

Ambele sunt declarate monumente istorice si sunt clasate in patrimoniul national. Asociatia Culturala „Patrimoniu pentru Viitor” se alatura celor peste 130 de proiecte din toata Europa care au raspuns apelului de reinterpretare a „Odei Bucuriei”, contribuind astfel la valorizarea mostenirii culturale comune ca forta pozitiva si coeziva pentru Europa si cetatenii sai.

Videoclipul poate fi vizionat incepand, din 9 mai pe canalul YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NYocab1vONw&feature=youtu.be), pe site-ul (www.patrimoniu-viitor.ro) si pagina de Facebook ale Asociatiei (www.facebook.com/PatrimoniuPentruViitor/).


Mai mult in Media, PR,


PUBLICITATE: