Covid-19 anuleaza Festivalul International Cerbul de Aur 2020
Joi, 04 Iunie 2020

 

Festivalul International Cerbul de Aur 2019. Credit: TVR

Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, organizator al evenimentului, a luat aceasta decizie tinand cont de situatia generata de pandemia COVID-19, anunta postul public de televiziune.

AdPlayers. info

Festivalul International Cerbul de Aur 2020 s-a anulat. Cea de-a XX-a editie a Festivalului International Cerbul de Aur ar fi trebuit sa aiba loc in perioada 20 – 23 august, in Piata Sfatului din Brasov.

Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, organizator al evenimentului, a luat aceasta decizie tinand cont de situatia generata de pandemia COVID-19, anunta postul public de televiziune.

„Nu a fost o decizie luata cu usurinta, mai ales in contextul in care editia din acest an ar fi fost una aniversara, a XX-a, si s-ar fi bucurat de o stralucire aparte” a spus Doina Gradea, Presedinte-Director General al TVR. ,, Insa, dupa discutii in cadrul TVR si cu partenerii locali, am ajuns la concluzia ca nu ne dorim sa facem compromisuri care sa afecteze amploarea si imaginea evenimentului sau sa genereze vreun risc la nivelul sanatatii publice. Vom marca, insa, acest moment din istoria Cerbului de Aur cu un eveniment de televiziune care, pe de-o parte, sa atraga atentia publicului asupra istoriei atat de bogate a festivalului si, pe de alta parte, sa promoveze muzica romaneasca de calitate.”

Potrivit informarii, hotararea a fost luata si in contextul in care partenerii de traditie ai Festivalului, autoritatile locale din Brasov, facusera publica intentia de a anula procedurile pentru organizarea unui numar de evenimente, printre care si Festivalul Cerbul de Aur.

„Am decis sa nu organizam editia din anul 2020 a Cerbului de Aur tocmai pentru a nu compromite sub nicio forma formatul clasic al acestui festival renumit in Romania, dar si la nivel international. Avem incredere ca editia aniversara a Cerbului de Aur pe care ar fi trebuit s-o organizam in acest an isi va gasi locul binemeritat in agenda evenimentelor culturale pe care Brasovul le va gazdui in 2021” -  Adrian-Ioan Vestea, Presedintele Consiliului Judetean Brasov.

Festivalul Cerbul de Aur se adauga, astfel, unei lungi liste de evenimente majore cu public care au fost anulate din cauza epidemiei cu noul coronavirus, la nivel international si in Romania.

”Dimensiunea internationala a evenimentului, cu artisti, concurenti si jurati care vin din intreaga lume nu poate fi asigurata in conditii optime, iar complexitatea sa ar ridica o multime de probleme de logistica si de siguranta epidemiologica, in contextul pandemiei, care nu ne ofera niciun fel de certititudini pe termen scurt si mediu. Ne dorim si speram, insa, ca in 2021 sa oferim brasovenilor si intregului public din Romania cea de-a XX-a editie a Festivalului, cu o amploare si o stralucire care sa compenseze absenta Cerbului din acest an.” - George Scripcaru, Primar Brasov

19 editii, din 1968

Festivalul International Cerbul de Aur a debutat in anul 1968 si a avut 19 editii. Evenimentul a devenit cel mai mare festival international de muzica organizat in Romania si, in mod traditional, la Brasov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a gazduit aparitii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger, Ronan Keating, Emelie Sande si multi altii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci si unul national, spectacolele organizate in cadrul festivalului adunand de un numar impresionant de spectatori si telespectatori din intreaga tara.

Mai mult in Media, TV, Coronavirus

 

 

 

 


PUBLICITATE: