CNA a amendat cu 10.000 de lei Antena 3
Vineri, 16 Martie 2018

adplayers.info

Intrunit in sedinta publica in data de 15 martie a.c., Consiliul National al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare intocmite de directia de specialitate si a decis sa aplice urmatoarele sanctiuni:

Antena 3 - amenda in cuantum de 10.000 de lei. La difuzarea editiei din 17.12.2017 a emisiunii „Subiectiv”, radiodifuzorul nu a respectat dispozitiile art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul de reglementare a continutului audiovizual, potrivit carora: „In virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte urmatoarele principii: (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta”;

B1 TV – somatie publica, pentru nerespectarea prevederilor art. 33 alin. (2) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii „Dialoguri incomode”, editia din data de 28.01.2018. Conform art. 33  (2) „Informatiile privind adresa unei persoane sau a familiei sale, numerele lor de telefon sau adresele de e-mail nu pot fi dezvaluite fara permisiunea acestora; utilizarea datelor cu caracter personal este permisa in conditiile legii speciale”.

In aceeasi sedinta, CNA a decis ca postul Antena 3 sa acorde dreptul la rectificare pentru Autism Romania - Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism, deoarece au fost prezentate afirmatii eronate in cadrul emisiunii „Adevaruri ascunse”, editia din 24.02.2018.

Mai mult in Media, TV, Legislatie, Reglementare,


PUBLICITATE: