Burda Romania a vandut lunarul Cool Girl
Joi, 09 Iulie 2009
(AdPlayers.ro, Iulian Toma) 

Cool Girl ar putea tipari in iulie ultimul numar la
Burda Romania. Potrivit unor surse AdPlayers din piata de media, revista ar fi fost vanduta la G Publicatii, companie care mai editeaza printre altele revistele Star, Zau, sau Soc. Pana la ora publicarii articolului, editorii nu au putut fi contactati pentru a comenta informatia.

Potrivit acelorasi surse, Burda Romania ar urma sa incaseze pentru lunarul Cool Girl o suma din 6 cifre, in euro, iar vanzarea ar fi fost perfectata inaintea plecarii lui Michael Scroeder de la sefia editorului. Trecerea Cool Girl in portofoliul G Publicatii ar urma sa fie facuta incepand din luna august.

Lansata in anul 2000, potrivit propriilor declaratii de la BRAT, revista Cool Girl a inregistrat in primele trei luni ale anului, un tiraj mediu de 37.252 exemplare vandute, dintr-un tiraj brut (tiparit) de 50.000 de exemplare. Publicata bilunar pana in luna octombrie 2008, incepand din noiembrie anul trecut, revista pentru adolescente a devenit lunara si cu o pozitionare "glossy", intr-un format mai redus si la un pret de coperta de 3,99 lei.

Banii din vanzarea Cool Girl ar veni ca o gura de aer pentru Burda Romania, care a primit la sfarsitul lunii iunie o decizie definitiva si irevocabila in urma careia editorul este obligat la plata unei sume de aproximativ 1 Milion EUR societatii Westaco srl, reprezentand valoarea prejudiciului si a cheltuielilor de judecata pentru drepturile de proprietate intelectuala asupra marcii Copilul Meu.

Cool Girl: Declaratii de difuzare, tiraj mediu lunar pe aparitie - media lunara de copii difuzate ( sursa: brat.ro )

PUBLICITATE: