AdPlayersEXCLUSIV: Burda Romania executata cu 1 Milion de EUR pe proprietate intelectuala pentru Copilul Meu
Marti, 07 Iulie 2009

 

(AdPlayers.ro, Iulian Toma )

Anuntata in urma cu cateva zile, plecarea sefului Burda Romania, Michael Schroeder, se suprapune, coincidenta sau nu, cu pierderea unui proces de proprietate intelectuala pe titlul Copilul Meu, publicatie care isi incetase aparitia sub acest nume din 2007, obligata de o decizie judecatoreasca. Titlul a aparut ulterior sub numele de Ioana, Visul Copiilor.

Potrivit unor surse AdPlayers, in urma unei serii de procese incepute in 2005, declansate chiar de catre editorii de la Burda Romania, initiatorii actiunii in instanta au pierdut in final procesul, iar compania condusa de Michael Schroeder ar avea de achitat 1 Milion de euro in conturile companiei Westaco, detinatorarea drepturilor de proprietate intelectuala pentru Copilul Meu.

Diana Tarara, avocatul care a reprezentat societatea Westaco srl in instanta, a confirmat ca exista o decizie definitiva si irevocabila in urma careiaBurda Romania este obligata la plata unei sume de aproximativ 1 Milion EUR societatii Westaco srl, reprezentand valoarea prejudiciului si a cheltuielilor de judecata pentru drepturile de proprietate intelectuala asupra marcii Copilul Meu.. 

Potrivit avocatei, o decizie definitiva si executorie fusese luata in luna septembrie 2008, de Curtea de Apel Bucuresti, insa Burda Romania a solicitat suspendarea executarii pana la solutionarea irevocabila a cauzei. Decizia definitiva si executorie din septembrie, anul trecut,  a devenit si irevocabila in luna iunie a acestui an, iar acest lucru inseamna ca punerea in executare a hotarii se poate face practic oricand, incepand cu data de 26 iunie. 


PUBLICITATE: