Ambasada SUA: “Imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv sau necorespunzator pentru a proteja pe cineva".
Joi, 31 Martie 2016


Hans Klemm, Ambasadorul SUA la Bucuresti. sursa foto: Realitatea TV

adplayers. Iulian Toma

„Asa cum am spus de multe ori in trecut, reducerea coruptiei este vitala pentru prosperitatea, securitatea si dezvoltarea generala a Romaniei. Desi nu comentam cu privire la cazuri individuale, un principiu esential al democratiei este faptul ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv sau necorespunzator pentru a proteja pe cineva.”, spune Ambasada SUA intr-o declaratie remisa Realitatea TV, post care a solicitatat o pozitie dupa votul din Parlament in cazul retinerii si arestarii preventive a deputatului Sebastian Ghita.

Miercuri, 29 martie, Plenul Camerei Deputatilor a respins atat retinerea, cat si arestarea preventiva lui Sebastian Ghita. Cererea pentru retinere a fost respinsa cu 121 de voturi ”pentru” si 167 ”impotriva”, in timp ce arestarea a fost respinsa cu 106 voturi ”pentru” si 176 de voturi ”impotriva”. Procurorii DNA il acuza pe Sebastian Ghita de santaj, dare de mita si cumparare de influenta.

Sebastian Ghita “creeaza” si in industria de media si publicitate

Pe langa afacerile din software care l-au consacrat in industrie, omul de afaceri si parlamentarul de astazi Sebastian Ghita controleaza afaceri si in industria de media si publicitate care inseamna, potrivit estimarilor adplayers, aproximativ 10% din piata de media si publicitate din Romania.

Cu companii active in industria de publicitate outdoor si media TV, Sebastian Ghita “creeaza”, dupa cum ii placea sa sublinieze miercuri in Parlament, un adevarat imperiu cu ramificatii de la media locala pana la consultanta politica externa.

Reprezentat direct sau prin intermediari, pe piata de media in companiile Euromedia, Betacons, Affichage si Romania TV, Sebastian Ghita controleaza, alaturi de parteneri de contract, afaceri estimate de surse adplayers din piata de profil la aproximativ 30 Milioane de euro.

Mai mult in Media


PUBLICITATE: