15 zile de la Revolutie. 11 ianuarie 1990. Primul post de radio in FM-ul bucurestean.
Miercuri, 11 Ianuarie 2012
 
Vezi filmul despre aparitia UNIFUN Radio, primul post de radio in FM-ul Bucurestean

sursa: youtube

(adplayers.ro , Iulian Toma)

22 ani. Atat a implinit radioul romanesc in FM, asa cum il stiu cei care, pe 11 ianuarie 1990, auzeau pentru prima data muzica si vocile DJ-ilor de la UNIFUN. „Buna ziua, Bucuresti! Ascultati UniFun Radio pe 69,9 MHz!” au fost cuvintele rostite la microfonul primului post de radio independent, cu mult inaintea de acum legendarei Andreei Esca, la pupitrul primelor stiri Pro TV.

Primul post de radio independent din Romania emitea la doar 15 zile distanta de sangeroasele zile ale Revolutiei din Decembrie’89, la etajul patru al Facultatii de Geografie, din Universitatea Bucuresti. Nu erau bani, salarii, publicitate. Toata lumea venea la radio din pasiune. „Sculele” proveneau de acasa. Muzica, la fel. Nu erau play-list-uri, nu erau reclame. Toata lumea asculta doar muzica si vocile moderatorilor care, nu aveau de unde sa stie, scriau prima pagina de istorie a radioului independent, si mai apoi privat, din Romania.

Asa incepea totul. Cine au fost nebunii care munceau gratis de la microfon, sau la „mixer”? Cand a aparut publicitatea la radio si cum se faceau primele contracte de publicitate - doar cativa oameni va pot spune. Adplayers va incerca sa completeze imaginea unui serial inceput in 2010, la aniversarea a 20 de ani de la aparitia primului radio independent.

Pana atunci, intrati in atmosfera cu un scurt montaj video realizat de cei care au pus umarul la aparitia primului post de radio din FM-ul romanesc.

Mai mult in Media

PUBLICITATE: