Video-mapping si pictura la Human Extension.
Joi, 09 Martie 2017

Expozitiea Human Extension de Victor Fota si Aural Eye va avea loc in perioada 14 martie – 6 aprilie  si are printre sustinatori Galeria Galateca (Gazda) si partenerii expozitiei: Epson, Grolsch, AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti, Rose Mary, 2Music Events.

adplayers. info

Pictura devine o disciplina a viitorului prin temele abordate si impletirea cu proiectiile video intr-o expozitie eveniment. Pe 14 martie, are loc la Galateca vernisajul expozitiei de pictura Human Extension, realizata de Victor Fota. Timp de o saptamana, studioul de video-mapping Aural Eye va anima lucrarile prin proiectii de lumina construite pe detaliile fiecarui tablou. Dupa aceea, expozitia continand tablourile va ramane deschisa pana pe 6 aprilie.

Prin suprapunerea celor doua forme de arta, artistii nu si-au propus doar sa atraga publicul intr-o calatorie vizuala inedita, ci si sa exprime, ca idee general valabila, nevoia de interconexiune intre calitati ale unor domenii diferite pentru a crea progres si a construi povesti mai puternice.

Colaborarea dintre Victor Fota si Aural Eye a aparut ca ceva firesc datorita prieteniei lor si a sinceritatii cu care isi impartasesc marile preocupari ale zilei. Intamplator, aceasta interconexiune intre disciplinele pe care le practica a ajuns sa intareasca tocmai conceptul pe care Victor il exprima in seria de picturi expuse, anume Human Extension:

„Proiectul Human Extension a pornit de la doua idei principale. Una filozofica, ce are la baza conceptul legaturii profunde dintre specia umana si tehnologie - inca de la inceputurile speciei homo habilis, prin utilizarea intrumentului, s-a creat o relatie de «simbioza» intre cele doua parti, legatura ce a fortat o evolutie accelerata a creierului uman. Aceasta relatie om-instrument este din ce in ce mai greu de separat, iar in viitor, probabil, omul si masinaria se vor confunda. Cealalta idee cuprinde experientele personale cu tehnologia ca extensie a propriului corp. Cu ajutorul introspectiei am urmarit sa ilustrez moduri in care tehnologia m-a traumatizat sau m-a ajutat in acelasi timp. Asa ca am relatat o legatura neutra, nici critica nici laudativa la adresa tehnologiei avansate.” (Victor Fota, pictor).

Aural Eye: „Daca Victor e HUMAN, noi suntem EXTENSION. Singularitatea este un subiect care ne preocupa si este o enorma bucurie sa ne exprimam artistic pe aceasta tema.”


Doua exemple de lucrari animate pot fi descoperite la adresele: https://goo.gl/9RKNAC si https://goo.gl/aSFywG.

Sustinatorii Human Extension sunt Galeria Galateca (Gazda) si partenerii expozitiei: Epson, Grolsch, AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti, Rose Mary, 2Music Events.

Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: