Targul Bisericesc cumuleaza expozanti de 30-40 Mil. EUR
Sambata, 13 Iunie 2009

 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Expozantii de la Targul Bisericesc cumuleaza anual cifre de afaceri de peste 30-40 Milioane EUR, dupa cum a declarat pentru AdPlayers, Andrei Epure (foto), unul din partenerii agentiei Media SCAI, organizatorul evenimentului. Targul International de Vesminte, Icoane, Carti si Obiecte Bisericesti numara la editia din acest an 70 de companii expozante, si in jur de 5.000 de participanti interesati de obiecte de cult bisericesc.

Ajuns la a treia editie in Bucuresti, si la a cincea, de la primul eveniment organizat initial la Iasi,, potrivit lui Epure, targul din acest an se desfasoara in pavilionul 25 al Romexpo, pe o suprafata de aproximativ 850 metri patrati. Este drept ca Romexpo te obliga sa dai ocol la 150-200 metri de complex expozitional pe langa World Trade Center / Sofitel ca sa gasesti intrarea de la targ, dar cine a batut drumul pana la Piata Presei Libere nu pleaca fara sa intre la singurul targ dedicat produselor si serviciilor de cult.

Desfasurat intre 11 si 13 iunie la ROMEXPO, Targul Bisericesc este organizat cu un buget de numai 50.000 EUR de Media SCAI, o agentie fondata de sapte absolventi de teologie. Banii sunt colectati in cea mai mare parte din taxele de praticipare ale expozantilor, care platesc intre 60 si 90 EUR pe metrul patratt, insa cei mai multi se duc pe chiria si contructiile de standuri din cadrul targului „care nu sunt tocmai mici”, mai spune Valentin Epure. Taxa de intrare pentru vizitatori este de 3 lei, mai degraba o bariera pentru intrarea gratuita si nu neaparat o sursa de venituri poentru organizatori.

Piata: de la carti si obiecte de cult mici, la clopote de 37 de tone

Cei care expun la targ vin din 7 tari: Gemania, Austria, Grecia, Italia, Belorusia, Ucraina si bineinteles Romania. De la carti, obiecte de cult, pana la turism religios, candelabre, vesminte bisericesti si chiar clopote de la cateva kilograme pana la 37 de tone - acestea sunt produsele si serviciile pe care le puteti cumpara sa comanda la TOB 2009. Le puteti comanda si nu neaparat cumpara pe toate, pentru ca un clopot de cateva tone nu se toarna pe loc si este greu de crezut ca il pune cineva pe bancheta din spate sau in portbagajul masinii.

Expozantii au atat produse adresate lacaselor de cult, dar si produse adresate institutiilor laice, cum ar fi clopotele care pot da ora exacta printr-un sistem electronic conectat la timpul universal. Vizitatorul obisnuit isi poate achizitiona si el carti si obiecte de cult, dar nimeni nu va impiedica sa comandati si un candelabru sau un clopot de cateva kilograme, chiar daca nu vreti unul de cateva tone pentru a bate ora exacta.

„Unul dintre producatorii de clopote a strans la prima editie 46 de comenzi, desi sunt unii care nu toarna anual 10 clopote si o duc bine”, spune Valentin Epure despre importanta prezentei unui expozant la singurul targ de profil din Romania.

Media SCAI - totul pe piata produselor si serviciilor de cult

Targul Bisericesc nu este singurul produs al agentiei Media SCAI. Cu activitate in zona serviciilor de marketing si comunicare, compania a editat de curand intr-un tiraj de 10.000 de exemplare si un Ghid Bisericesc cu producatori care isi desfasoara activitati in acest domeniu de activitate, provenind atat din Romania cat si din alte tari din lume. Chiar daca nu este o companie de publicitate cu servicii clasice pe piata de comunicare, Media SCAI este probabil cea mai bine informata agentie pe piata produselor si serviciilor de cult.

Cifra de afaceri a companiei Media SCAI la sfarsitul anului trecut a fost de aproximativ 150.000 EUR, dupa cum a afirmat, pentru AdPlayers, Valentin Epure. O cifra de afaceri modesta pentru o agentie de publicitate in adevaratul sens al cuvantului, dar care justifica faptul ca cei sapte absolventi de teologie fondatori ai Media SCAI muncesc mai mult din pasiune pentru piata produselor si serviciilor de cult.

Si daca nu puteti ajunge la Targul Bisericesc, puteti afla mai multe despre eveniment, organizator si expozanti pe targulbisericesc.eu


PUBLICITATE: