Student in strainatate, in doar 30 de minute, la Spot Admissions in Bucuresti, pe 16 si 17 iulie
Vineri, 12 Iulie 2019
 

Credit: Educativa

Prin intermediul Spot Admissions, evenimentul in care, pe 16 si 17 iulie, in Bucuresti, cei interesati pot sustine interviuri de admitere cu raspunsuri pe loc pentru studiul international, pregatirea dosarului si obtinerea raspunsului poate dura doar 30 de minute.

AdPlayers  info

Absolventii de liceu sau studentii care s-au hotarat sa studieze in strainatate, fie ca vorbim de licenta sau de master, au ocazia sa depaseasca usor dosarul de aplicatie la o facultate din strainatate.

In mod normal, procesul de aplicatie la o universitate din strainatate incepe si cu jumatate de an inainte de a fi declarat admis, astfel ca, in cazul ideal, orice viitor student trebuie sa inceapa devreme acest parcurs. De exemplu, pentru universitatile din Regatul Unit, termenul limita pentru depunerea aplicatiei pentru studii de licenta este 15 ianuarie. In Danemarca, acest termen este 15 martie, iar in Olanda 1 mai.

Totusi, exista solutii si pentru cei care, din diferite motive, au intarziat sa aplice, dar isi doresc sa studieze in strainatate. Mai mult, prin intermediul Spot Admissions, evenimentul in care, pe 16 si 17 iulie, in Bucuresti, cei interesati pot sustine interviuri de admitere cu raspunsuri pe loc pentru studiul international, pregatirea dosarului si obtinerea raspunsului poate dura doar 30 de minute.

Dosar simplificat, raspuns pe loc

Dosarul de aplicare se poate simplifica si mai mult in cadrul sesiunilor de Spot Admissions. Aici, eseul si scrisorile de recomandare nu mai sunt necesare, studentul aplicand in baza diplomei de Bac (sau a adeverintei de la liceu cu rezultatele in cazul in care nu a primit inca diploma) sau a diplomei de licenta, foaie matricola si testul de engleza. Astfel, dosarul este pregatit rapid, in baza unor documente existente. 

In plus, unele universitati accepta rezultatele de la proba de limba engleza de bac in locul testului de limba, in timp ce altele sustin un test propriu simplificat si gratuit. Mai mult, Coventry University considera abilitatile de limba demonstrate prin interviu ca o dovada inlocuitoare a testelor de tip CAE, TOEFL sau IELTS, care necesita o pregatire indelungata si costuri suplimentare.

De asemenea, cei care se inscriu pentru interviuri cu reprezentanti ai universitatilor prin intermediul Sport Admissions vor afla pe loc, chiar la finalul interviului, daca sunt acceptati sau nu, iar in cazul unui raspuns pozitiv le sunt prezentate si optiunile de finantare a studiilor. Interviul inlocuieste astfel eseul de aplicatie, in cadrul sau aplicantul fiind intrebat despre motivatia pentru domeniul ales si avand o durata maxima de 15 minute. In total, pregatirea dosarului si interviul de aplicare poate dura doar 30 de minute.

Spot Admissions in Bucuresti si via Skype

Asadar, tinerii care nu au aplicat inca pentru studiile in strainatate, sunt incurajati sa se inscrie la sesiunea de admitere cu raspuns pe loc, care va avea loc pe 16 si 17 iulie la sediul EA - The Entrepreneurship Academy din Bucuresti (str. Semilunei, nr. 4-6). Exista si posibilitatea de a participa la interviu online, pe Skype, sesiune dedicata celor din afara orasului.

In al patrulea an de Spot Admissions, 17 universitati din Marea Britanie deschid admiterea cu raspuns pe loc, printre care si Anglia Ruskin University, Birmingham City University, Coventry University, NAVITAS, University of Essex, University of Greenwich, University of Hull, University of Middlessex, University of Northampton, University of Plymouth, University of Portsmouth, University of Sunderland, University of West London, University of Westminster si University of Worcester. Lor li se alatura HAN University of Applied Sciences din Olanda si EA - The Entrepreneurship Academy din Romania.

Pentru a putea participa la interviurile de admitere, absolventii trebuie sa prezinte foaia matricola si diploma de bacalaureat sau licenta (sau o adeverinta, in lipsa lor), alaturi de dovada examenului pentru limba engleza, in functie de criteriile necesare facultatii la care aplica.

Lista universitatilor participante si formularul de inscriere sunt disponibile site-ul Spot Admissions, iar participarea este gratuita.

Pentru mai multe informatii, consilierii EDMUNDO stau la dispozitie celor interesati sa afle mai multe informatii, serviciile de consiliere fiind gratuite.

Consiliere gratuita pre si post aplicare la studii in strainatate

EDMUNDO este serviciul gratuit de consiliere educationala internationala care lucreaza activ cu peste jumatate din toti aplicantii romani la studii in Marea Britanie si Olanda. Consilierii EDMUNDO ofera asistenta in mod gratuit, atat in procesul de pre-aplicare la studii in strainatate (alegerea universitatilor potrivite, verificarea conditiilor de eligilibilitate, pregatirea dosarului de admitere), aplicarea propriu-zisa, dar si post-aplicare (pregatirea dosarelor de finantare, cazare, chiar si dupa inceperea cursurilor). In prezent, comunitatea studentilor EDMUNDO numara peste 7.000 de romani deveniti studenti internationali.

Mai mult in Educatie, Eveniment


PUBLICITATE: