Solutii de smart mobility si smart education de la Telekom la editia 2018 a Internet & Mobile World
Marti, 02 Octombrie 2018

O solutie inteligenta pentru managementul transportului public, o alta pentru alimentarea vehiculelor electrice si o solutie integrata de bike sharing sunt cele trei solutii de smart mobility despre care vizitatorii expozitiei vor putea afla detalii la standul Telekom Romania. Catalogul electronic si tabla interactiva se vor afla si ele printre solutiile prezentate anul acesta, sub umbrela smart education.

adplayers.info

Telekom Romania este pentru al saptelea an consecutiv partener principal al Internet & Mobile World, eveniment care va avea loc pe 3 si 4 octombrie la Romexpo. Anul acesta, Telekom Romania va prezenta cateva solutii inteligente de smart mobility si smart education in spatiul expozitional din cadrul evenimentului dedicat tehnologiei, care se va derula pe parcursul a doua zile.

Toate aceste solutii sunt in linie cu viziunea grupului Deutsche Telekom in ceea ce priveste inovatia tehnologica si au rolul de a contribui la cresterea gradului de digitalizare a mediului economic la nivel national.

O solutie inteligenta pentru managementul transportului public, o alta pentru alimentarea vehiculelor electrice si o solutie integrata de bike sharing sunt cele trei solutii de smart mobility despre care vizitatorii expozitiei vor putea afla detalii la standul Telekom Romania. Catalogul electronic si tabla interactiva se vor afla si ele printre solutiile prezentate anul acesta, sub umbrela smart education.

Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania va fi prezent la eveniment   si va  expune strategia companiei de sustinere a dezvoltarii si eficientizarii economiei romanesti prin intermediul tehnologiei si digitalizarii.

Solutia Telekom pentru managementul transportului public contribuie la optimizarea calitatii transportului public si la imbunatatirea experientei calatorilor. Prin intermediul acestei solutii, municipalitatile pot planifica mai usor activitatea tuturor vehiculelor din retea si au acces in timp real la informatii despre traseul si starea de functionare a vehiculelor.

Potrivit reprezentantilor Telekom, aceste informatii le ajuta sa imbunatateasca programul de mentenanta a parcului auto, sa optimizeze vanzarea biletelor, sa gestioneze mai usor situatiile neprevazute aparute pe rutele vechiculelor, sa imbunatateasca orele de functionare pe baza numarului de pasageri si sa gestioneze mai eficient semafoarele. Beneficiile pentru cetateni se traduc in imbunatatirea experientei generale de utilizare a transportului public si reducerea timpului de asteptare.

Plecand de la nevoia de eficientizare a mobilitatii in zonele urbane aglomerate si necesitatea de reducere a impactului transportului asupra mediului inconjurator, prin utilizarea unui mijloc de transport care nu produce noxe, precum bicicleta, Telekom a lansat o solutie inteligenta de mobilitate de tip bike sharing. C
reata cu scopul de a veni in sprijinul proprietarilor de biciclete destinate inchirierii, solutia, implementata in statii de bike sharing special amenajate, include un terminal de inchiriere inteligent unde poate fi achitata cursa, o statie cu sistem de blocare electromagnetic si un sistem de alimentare cu energie. Prin intermediul unei aplicatii conceputa pentru comunicarea facila a informatiilor legate de inchirierea bicicletelor, utilizatorii sunt ghidati pentru a localiza statiile de bike sharing, a debloca bicicletele si a le parca atat pe traseu, cat si la finalul cursei.

In cadrul Internet & Mobile World 2018, Telekom Romania va prezenta o solutie inteligenta pentru alimentarea vehiculelor electrice, care vine in sprijinul furnizorilor de servicii de alimentare electrica, proprietarilor de parcari si conducatorilor de vehicule electrice, facilitand accesul la punctele de alimentare.

Prin intermediul unei platforme ITC gazduita in cloud si instalata pe infrastructura de alimentare, conducatorii auto au acces la o retea internationala de peste 10.000 de puncte de alimentare si pot afla in timp real informatii despre disponibiltatea retelei, isi pot rezerva loc pentru alimentarea vehiculului si pot plati contravaloarea serviciului.

Una dintre nevoile semnalate de sistemul educational din Romania, digitalizarea, este sustinuta de Telekom Romania prin solutii de smart education. Catalogul electronic contribuie la imbunatatirea procesului educational, eliminarea actiunilor birocratice si cresterea interactiunii dintre elevi, parinti si profesori.

Solutia face parte dintr-un pachet educational integrat, conceput de Telekom Romania pentru scoli, care include tableta si conectivitate la internet, plus acces la platforma de management educational Adservio. Prin intermediul acestui pachet elevii, parintii si profesorii au acces permanent la subiecte predate la scoala, teme, note, absente si pot comunica oricand pe teme cu caracter educational.

Intelegand nevoia permanenta de interactivitate si modernizare a modului de realizare a prezentarilor si a  procesului de predare, Telekom Romania a creat un set de instrumente intuitive integrate intr-un software dedicat mediului educational, sub denumirea de tabla interactiva. Solutia incurajeaza comunicarea, argumentarea si dezbaterile in cadrul procesului de invatare si creste gradul de atractivitate a continutului prezentat.

Tabla interactiva include interfata touchscreen cu timp de raspuns rapid, software in limba romana, aplicatii multidisciplinare specifice curriculei educationale din Romania si functii avansate de inregistrare, salvare si reaccesare a lectiilor.

Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: