Romania a castigat finala Campionatului de Robotica din Coreea de Sud
Joi, 31 Ianuarie 2019

 

Romania a castigat finala Campionatului de Robotica din Coreea de Sud

„Sunt foarte mandra de ceea ce au realizat acolo”, a declarat Dana Razboiu, fondatoarea Asociatiei „Natie Prin Educatie”.

adplayers.info

Performanta tinerilor inscrisi in programul BRD First Tech Challenge Romania devine tot mai cunoscuta in lume! De curand, trei echipe care fac parte din programul implementat la noi in tara de Asociatia „Natie Prin Educatie” au castigat mai multe premii in cadrul Campionatului de Robotica din Coreea de Sud, medalia de aur si Winning Alliance Award fiind cele mai importante.

Meritul deosebit ii apartine echipei de robotica AutoVortex, care, odata ajunsa in finala, a decis sa faca alianta cu o alta echipa romaneasca prezenta la concurs, Quantum Robotics. Impreuna, tinerii au castigat astfel inca o finala a unei competitii internationale de prestigiu.

Pe langa aceasta performanta, echipa AutoVortex, din care face parte si Victor, baiatul cel mare al Danei Razboiu, a mai castigat si premiile Captain of Alliance si Connect Award. Qube, cea de-a treia echipa romaneasca prezenta la concursul din Coreea de Sud a fost rasplatita cu premiul pentru design.

„Elevii au petrecut acolo patru zile. Deplasarea in sine e destul de complicata, pentru ca robotii lor trec prin controale riguroase in aeroport, care dureaza mult. Un drum de la Bucuresti la Seul ajunge astfel sa fie de 24 de ore, fiind foarte obositor. Sunt foarte mandra de ceea ce au realizat acolo”, a declarat Dana Razboiu, fondatoarea Asociatiei „Natie Prin Educatie”.

„Avand in vedere ca asociatia si proiectul din Romania au aparut tocmai datorita lui Victor, pasiunii lui si dorintei mele de a le da si altor copii sansa de a face robotica la noi in tara, sunt cu atat mai bucuroasa cand Victor si echipa lui castiga in afara tarii o recunoastere a faptului ca romanii sunt foarte buni la inovatie si creativi pana si intr-un domeniu in care invatamantul romanesc nu ofera pregatire. Dupa aceasta performanta, mai multi copii mi-au scris ca sunt foarte motivati de succesul celor de la AutoVortex”, a continuat Dana Razboiu.

Mai mult in Educatie, Eveniment, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: