Ringier AG remodeleaza si Ringier România
Vineri, 06 Octombrie 2006

(AdPlayers.ro , Iulian Toma, iulian.toma@adplayers.ro )

Ringier AG se remodeleaza, arata oficialii trustului de media, într-o comunicare recenta apartinând cartierului general din Elvetia, de la Zurich. Factorul decisiv care a determinat remodelarea interna a trustului este cresterea substantiala pe care afacerile grupului o are în Europa Centrala si de Est, spun executivii Ringier.

Ringier AG remodeleaza si Ringier RomâniaÎn noua structura manageriala a grupului care va fi condusa de catre Martin Werfeli (foto), în calitate de CEO, Ringier AG, tarile din Europa Centrala si de Est sunt mai bine reprezentate, sustin reprezentantii trustului.

Oficialii gigantului elvetian motiveza actiunea de remodelare prin faptul ca Ringier AG s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, devenind o companie media foarte activa la nivel international, noua structura organizationala a companiei urmând sa se schimbe, începand cu 1 ianuarie 2007, astfel încât sa reflecte mai bine aceasta dezvoltare.

Remodelarea la Ringier Publishing Romania

Ringier AG remodeleaza si Ringier România

De la 1 ianuarie 2007, o data cu remodelarea organizatiei Ringier, Thomas Landolt (foto sus), în prezent Managing Director Ringier Romania, va deveni Managing Director Ringier Publishing Switzerland potrivit oficialilor trustului, unitate organizationala separata sub care vor fi centralizate operatiunile din Elvetia.

Ringier AG remodeleaza si Ringier România

Locul lui Landolt, în România, va fi luat de Alexander Theobald (foto), pâna în prezent Directorul Departamentului de Reviste al Ringier AG, care va ocupa pozitia de Managing Director Ringier Publishing Romania & Ungaria, preluând astfel conducerea operationala pentru România si Ungaria.

De asemenea, începand cu 1 octombrie a.c., Guenther Graml este numit Director Executiv, Distributie. El preia managementul activitatilor de distributie ale companiei Ringier Romania (incluzând abonamentele) de la Razvan Corneteanu.

Potrivit Ringier, Corneteanu a construit si dezvoltat unul dintre cele mai bine puse la punct sisteme de distributie de presa din România, în conditii de piata deloc facile, subliniaza oficialii Ringier, adaugând ca “distributia bine pusa la punct de Razvan si de echipa sa a contribuit esential la dezvoltarea din ultimii ani a afacerii din România”.

Razvan Corneteanu conduce, în prezent, Divizia Ziare Bulevard si Sportive Ringier, divizie care coordoneaza ziarele ce se adreseaza unei mase largi de cititori, numita si “segmentul popular”  formata din Libertatea si ProSport, una din cele 6 divizii ale grupului sub care este organizat Ringier Romania.

AdPlayersFile

Conducerea structurii manageriale Ringier AG, de la 1 ianuarie 2007

Martin Werfeli - CEO & President, Ringier AG

Thomas Landolt – MD, Ringier Publishing Switzerland,

Peter Mertus - MD, Ringier Publishing Republicile Ceha si Slovaca,

Alexander Theobald – MD Ringier Publishing Romania & Ungaria,

Thomas Trüb  - MD Ringier Publishing Pacific & New Media si

Ulrich Flörchinger – CFO Ringier AG.

Alexander Theobald, MD, Ringier Publishing Romania & Ungaria

(de la 1 ianuarie 2007)

Alexander Theobald (42 ani, casatorit) este licentiat în istorie, publicistica si politica. A lucrat ca trainee la Axel Springer Verlag Hamburg, dupa care a continuat cu alte activitati jurnalistice, incluzând colaborarea cu Blick (Zurich).

Theobald a facut parte din echipa de dezvoltare editoriala a grupului media german Gruner + Jahr AG. Din 1994 pâna în 1995 a fost asistent al directorilor comerciali ai ziarelor, precum si asistent al board-ului revistelor grupului Axel Springer Verlag Hamburg si Berlin.

În 1995 a preluat conducerea comerciala a publicatiei elvetiene a grupului Ringier Schweizer Woche. Din 1996 a avut diverse functii de conducere în cadrul grupului Tamedia AG din Zurich. Din August 2002 a devenit Directorul diviziei de Reviste a companiei Tamedia si membru în board-ul de conducere.

Din aprilie 2003, Alexander Theobald conduce departamentul de reviste al Ringier Elvetia.

Guenther Graml, Director Executiv, Distributie, Ringier Romania

(de la 1 octombrie 2006)

Conform Ringier, Guenther Graml (37), are o vasta experienta în distributia de presa. Dupa absolvirea facultatii, în 1992, el s-a alaturat echipei Mediaprint, companie care se ocupa de distributia celui mai important ziar din Austria, Kronenzeitung. Dupa 6 ani, conduce activitatile de distributie de presa ale grupului de presa WAZ, în mai multe tari est-europene (precum Croatia, Serbia sau Muntenegru).

Alte schimbari recente în structura la Ringier România

Ringier AG remodeleaza si Ringier România

Septembrie 2006: Iulia Dinu (34) ( foto) este numita Executive Director, Divizia Ziare Economice si de Referinta Ringier, preluând pozitia de la Oliver Gottstein, fostul sef interimar al diviziei

August 2006, Ringier este organizat sub 6 noi divizii:

Ziare Bulevard si Sportive Ringier, divizia care coordonează ziarele ce se adresează unei mase largi de cititori, numita si “segmentul popular”;

Divizia  Ziare Economice si de Referinta Ringier, care coordoneaza acele produse ale grupului care au ca target un segment al populatiei dornic de informatii mai specifice si mai detaliate din diferite arii de interes, cum ar fi economie, politica, people, etc;

Divizia Publicatii Gratuite Ringier, divizie ce include produsele care sunt distribuite gratuit, având în general un target tânar (produse ce necesită canale de distributie specifice);

Divizia Revistele Ringier, care coordoneaza toate revistele Ringier;

Divizia Servicii Ringier, care asigura platforma logistica pentru toate titlurile Ringier si include distributia, activitătile de tiparire, abonamente si new media

Divizia Financiar si Administrativ

PUBLICITATE: