Retete de la bunici descoperite de elevi din sase sate, in cea mai noua campanie pe consolid8
Marti, 22 Noiembrie 2022

 

 

AdPlayers. info

consolid8, platforma romaneasca de crowdfunding bazata pe recompense pentru proiectele intreprinse de antreprenorii sociali si cei din industriile creative, gazduieste pentru comunitatea My Transylvania o campanie cu obiectivul strangerii de fonduri pentru lansarea a sase carti cu retete culinare culese de elevii din sase sate romanesti de la bunicii lor - minimonografii gastronomice pentru fiecare localitate, anunta initiatorii campaniei. 

Timp de un an, My Transilvania a cules impreuna cu Asociatia Teach for Romania, profesori si elevi din sase sate, zeci de retete vechi: scolarii si-au luat la intrebari bunicii, strabunicii, matusile, parintii, vecinii si au vrut sa stie ce mancau acestia cu pofta cand erau mici. Rezultatele sunt 6 carti de bucate cu retete din Vidra - Vrancea, Cosoba si Herasti - Giurgiu, Vulcan - Brasov, Caianu - Cluj si Murighiol – Tulcea

Un prim tiraj al cartilor a ajuns deja in fiecare comunitate, in fiecare biblioteca scolara si la fiecare mic cercetator. My Transilvania a initiat o campanie de crowdfunding pentru publicarea unui al doilea tiraj, dedicat tuturor celor care doresc sa afle retete noi pentru feluri de mancare vechi si care vor sa contribuie la pastrarea patrimoniului imaterial din satele romanesti.

“O mare emotie s-a reflectat in ochii fiecarui copil care si-a descoperit reteta in minimonografie si a vazut ca munca lui este importanta, este apreciata si iata, este intr-o carte. Ne dorim continuarea acestui proiect ambitios,  de redescoperire a identitatii culinare romanesti prin intermediul elevilor.” declara Ioana Patrascoiu coordonator proiect Retete din batrani - minimonografii gastronomice satesti!

,,Avem un patrimoniu gastronomic local bogat, dar fie nu ne este accesibil - retetele raman gatite doar de comunitatea locala, in lipsa prezentei lor in meniurile restaurantelor - fie este inlocuit: datorita comoditatii, uitarii, sau a faptului ca un burger suna mai bine ca o portie de cococi sau ca o supa de lascute. Campania noastra este una de precomanda de carte si singura oportunitate pentru cei interesati de retete vechi de a intra in posesia acestor carti atat de valoroase.” declara Ioana Patrascoiu coordonator proiect Retete din batrani - minimonografii gastronomice satesti!

Cei care vor sa se implice in aceasta campanie pot alege un pachet (o recompensa) si pot precomanda pe consolid8 una sau toate cele sase carti – fiecare pachet achizitionat va ajuta continuarea acestui proiect de culegere si prezervare a valorilor gastronomice locale romanesti. Mai multe detalii aici.

„Ne bucuram ca in ziua in care consolid8 a implinit doi ani, o noua campanie gazduita de noi si-a atins obiectivul de finantare. Suntem mandri ca putem sprijini campania My Transilvania - o initiativa cu sens, care imbina atat de armonios cultura cu educatia. Aceasta campanie este un exemplu despre cum putem imbina diferite instrumente de finantare pentru dezvoltarea si validarea unui produs: grantul nerambusabil primit de initiatori din Fondul Cultural National si promovarea produselor prin intermediul unei campanii de crowdfunding, pentru a asigura sustenabilitatea initiativei. Invitam si alti antreprenori sociali care au dezvoltat noi produse/servicii cu finantare nerabursabila sa isi creasca proiectele cu ajutorul comunitatii lor prin crowdfunding”, declara Raluca Preluca, co-fondator consolid8.

Initiatorii campaniei

consolid8 este platforma de crowdfunding lansata cu expertiza echipei fonduri-structurale.ro, pentru antreprenorii sociali si cei din industriile creative, o initiativa a echipei fonduri-structurale.ro. Platforma isi propune sa continue cu rolul important pe care il are in dezvoltarea mecanismului de crowdfunding in Romania, atat ca instrument de dezvoltare a afacerilor, cat si ca instrument de implicare a comunitatilor in sustinerea initiativelor locale. Cei care isi doresc sa contribuie la dezvoltarea proiectelor promovate pe platforma consolid8, pot alege o recompensa din lista specifica pentru fiecare campanie in schimbul unei sume de bani prestabilite.

 

My Transylvania este o echipa de oameni care contribuie la dezvoltarea zonelor rurale si montane din Romania, promoveaza patrimoniul imaterial prin programe, proiecte, evenimente alternative si concepte inovative. Ne preocupa mai ales comunitatile mici, miscarea in natura, meseriile si mestesugurile, cultura gastronomica, educatia si sanatatea.

 

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Educatie


PUBLICITATE: