Printul digital pe textile trece la productia industriala in moda. Demostratia la PrintTex.
Marti, 01 Septembrie 2015
 adplayers. iulian toma

Printul digital pe textile trece la nivelul urmator. Productia industriala in moda. Este si tema pe care o abordeaza Ioan Balasa, director general la Mons Medius Investments, care  vine la PrintTex sa vorbeasca despre integrarea printului digital pe textile in fluxuri de productie industriale in domeniul modei. Mai exact?

„Este vorba despre exploatarea pe scara larga a avantajelor printului digital, cu trecerea de la nivelul mostrelor si unicatelor, la productia de mare volum, fara ca aceasta sa fie insa de serie mare!” explica Ioan Balasa in avanpremiera evenimentului Printtex ce va avea loc in cadrul seriei de activitati gazduite de targurile Print & Sign si Gifts Show (8-11 septembrie, la Romexpo).

Furnizor de materiale si echipamente pentru productia publicitara, Mons Medius Investment are in industria in care activeaza un focus important pe tehnologii inkjet pentru imprimarea textilelor in domeniul soft signage, decoratiuni interioare si moda. Inginer automatizari si calculatoare, Ioan Balasa are o experienta de 18 ani in tehnologii inkjet.

Unde se afla astazi industria de print pe textile in domeniul modei? Inca la inceput. „In domeniul printului pe textile pentru moda ne aflam intr-un stadiu incipient. Avem mult de recuperat pentru trecerea de la nivel de nisa la stadiu de industrie. Exista insa un interes major al furnizorilor de servicii pentru a adopta aceasta tehnologie, deci sunt sanse de progres rapid” spune optimist Ioan Balasa.

Cu toate lucrurile aflate la inceput, problemele nu sunt mici. Iar unele instrumente de lucru, facute sa ajute jucatorii din piata la dezvoltarea afacerii, actioneaza uneori exact pe dos.

„Pentru ca vorbim despre sume mari de investit, increderea in viitor este esentiala si din pacate aceasta lipseste. Atat noi, ca furnizori de echipamente, cat si clientii nostri, ca furnizori de servicii, am putea beneficia de oportunitatea fondurilor europene, dar stim cu totii ca pentru accesarea acestora sunt multe piedici birocratice”, subliniaza directorul Mons Medius Investments.

In cazul fondurilor europene a caror implementare, dupa o perioada prea mare de la initierea unui dosar, „ajutorul” poate duce mai degraba la pierderea competitiei.

„Intr-un domeniu in care tehnologia se schimba rapid, a depune astazi un proiect si a-l implementa peste 3 ani (situatie cu care ne-am confruntat frecvent) inseamna sa pierzi din start competitia” conchide Balasa.

mai mult despre eveniment pe pagina PrintTex

Mai mult in Print & Sign


PUBLICITATE: