Primul semestru 2005 va aduce Altex mai mult decat tot anul 2003
Marti, 12 Aprilie 2005

( AdPlayers.ro ) Vanzarile ALTEX din primul trimestru au depasit 60 de milioane de Euro (inclusiv TVA) sustin reprezentantii companiei. Cifra fiind puternic influentata in luna ianuarie de ridicarea accizelor la camere foto digitale se arata intr-un comunicat Altex.

Primul semestru 2005 va aduce Altex mai mult decat tot anul 2003

Dupa cum spun reprezentantii Altex, piata de retail a avut in primul trimestru al acestui an o dinamica deosebita, cauzata in mare parte de anumite modificari in legislatie.

“Al doilea trimestru al anului va insemna mentinerea actualului nivel al vanzarilor, care nu se va manifesta nici prin cresteri, dar nici prin scaderi spectaculoase” a spus Dan Ostahie, Presedinte si CEO ALTEX. “Astfel, estimam pentru primul semestru depasirea unui volum de vanzari de 130 de milioane de Euro, respectiv mai mult decat intreg anul de gratie 2003”.

Principalele familii de produse care vor sustine vanzarile in trimestrul doi vor fi aerul conditionat si aparatele frigorifice. In viziunea lui Dan Ostahie “Chiar daca s-au introdus accize pentru aparatele de aer conditionat, vanzarile nu vor scadea comparativ cu anul trecut” si care, dupa cum spune CEO-ului Altex, oricum au avut un nivel mic. Ostahie spune ca “Principalii factori pentru aceasta estimare sunt nivelul temperaturilor, anuntat a fi ridicat, dezvoltarea pietei imobiliare, care a creat spatii suplimentare, dar si cresterea standardelor de viata ale romanilor”.

Primul semestru 2005 va aduce Altex mai mult decat tot anul 2003

Creditul de consum este estimat sa ramana si in continuare un alt motor al vanzarilor cu peste 70% din volumul acestora. Ostahie a mai subliniat ca “ALTEX a fost primul retailer care a lansat creditul de consum doar pe baza buletinului si este in continuare singurul care ofera cu adevarat credit doar pe baza actului de identitate”.

Noul sistem de vanzari extins la mai noul “credit instant doar cu buletinul” este potrivit lui ostahie si proba cea mai buna. Prin acesta, raspunsul la cererea de creditare este dat in maxim doua ore de la aplicatie, fara ca veniturile solicitantilor sa fie confirmate totusi de catre angajator, prin cereri transmise pe fax sau in alt mod. “ALTEX fiind singurul retailer care nu solicita prin fax la locul de munca al solicitantului acte doveditoare pentru cererea depusa de acesta”, spune Dan Craciun, Director Credite de Consum, ALTEX.


PUBLICITATE: