Premii de 750 de euro pentru jurnalism pe teme de viata privata si protectia datelor personale
Miercuri, 05 August 2015
 
adplayers.info

Jurnalistii din presa scrisa, audiovizuala sau online, jurnalistii independenti, bloggerii sunt invitati sa trimita pana in data de 15 august articole de presa care documenteaza incalcari ale dreptului la viata privata sau ale regimului datelor cu caracter personal.

Concursul face parte din activitatile proiectului Protectia datelor personale este un drept fundamental!, implementat de Asociatia pentru Tehnologie si Internet, impreuna cu ActiveWatch si Fundatia pentro o Societate Deschisa. Proiectul isi propune sa creasca gradul de informare si implicare legat de acest subiect, in conditiile unei lipse de informatii utile in limba romana despre dreptul la viata privata si protectia datelor cu caracter personal. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania (http://www.eeagrants.org )

Organizatorii competitiei ofera castigatorilor premii de 750 de euro (3 premii a cate 250 de euro fiecare), impreuna cu acces la alte servicii digitale, pentru cele mai bune opere sau cu cel mai mare impact. Premiile sunt acordate de Cyberghost VPN si Superlege.ro.

Materialele pot fi articole, investigatii, reportaje, produse audio-video sau orice alta forma de produs editorial. Un concurent poate participa cu unul sau mai multe materiale. Pot participa la concurs si materiale realizate de catre o echipa. Aceste produse jurnalistice vor asigura accesul cetatenilor la informare publica obiectiva cu privire la practicile curente care incalca dreptul la viata privata si prelucrarea abuziva a datelor cu caracter personal sau a categoriilor speciale de date.

Articolele trebuie sa fie scrise si / sau publicate in perioada 1 ianuarie 2015 - 15 august 2015, sa aiba minim 800 de cuvinte, sa fie scrise in limba romana. Se vor acorda 3 premii a cate 250 de euro fiecare, impreuna cu acces la alte servicii digitale, pentru cele mai bune opere sau cu cel mai mare impact. Premiile sunt acordate de Cyberghost VPN si Superlege.ro. Materialele sunt asteptate la adresa de email concurs@apti.ro pana la data de 15 august 2015 ora 23:59.

Materialele vor fi evaluate de juriu, iar castigatorii vor fi anuntati pe 15 septembrie. Aplicantii trebuie sa detina toate drepturile de autor asupra articolului trimis spre publicare. De asemenea, titularul drepturilor de autor trebuie sa fie de acord cu publicarea articolului trimis sub licenta Creative Commons Atribuire 4.0 in orice publicatie din mediul electronic, cu respectarea obligatiilor de mentionare a autorului.

Componenta juriului ce va evalua materialele inscrise: Iulian Comanescu (expert media, consultant in comunicare, cu o bogata experienta de jurnalist), Delia Panait (gazda unor emisiuni de radio si televiziune, creator si producator al unor emisiuni de radio, absolvent al LondonSchool of Journalism) si Gabriela Zanfir (jurist la Autoritatea Europeana pentru Protectia Datelor, autor al volumului "Protectia datelor personale. Drepturile persoanei vizate").

Articolele inscrise in concurs pana in prezent pot fi gasite aici.


PUBLICITATE: