Peste 670.000 de vizualizari la evenimentele Qreator by IQOS dedicate creativitatii si artistilor in 2020
Miercuri, 17 Februarie 2021

 

Seria de evenimente Home Together Edition  a avut parte de un final memorabil, un recital live sustinut de Angela Gheorghiu.

Credit: Qreator 

Cele 25 de evenimente organizate online sau offline, cu respectarea reglementarilor in vigoare in spatiul din Bd. Aviatorilor nr. 8A, au confirmat faptul ca Qreator by IQOS si-a continuat si in acest an atipic misiunea de a sustine comunitatile creative

AdPlayers. info

Qreator by IQOS este unul dintre cei mai activi promotori si sustinatori ai creativitatii din zona culturala bucuresteana, anunta reprezentantii de comunicare ai evenimentelor dedicate creativitatii si artistilor. Astfel, in 2020, un an care a schimbat dramatic scena culturala si creativa, dar si societatea, in general, Qreator by IQOS a continuat sa fie alaturi de comunitatile artistice si de public prin evenimentele organizate.

Cele 25 de evenimente organizate online sau offline, cu respectarea reglementarilor in vigoare in spatiul din Bd. Aviatorilor nr. 8A, au confirmat faptul ca Qreator by IQOS si-a continuat si in acest an atipic misiunea de a sustine comunitatile creative. Peste 670.000 de romani au urmarit online evenimentele organizate de Qreator by IQOS si au fost alaturi de artistii lor preferati. In total, Philip Morris Romania a investit peste 500,000 USD in sustinerea acestor proiecte culturale. 

Alternativa online pentru sala de spectacol

La finalul lunii martie, a demarat seria de evenimente online organizate sub umbrela Qreator – Home Together Edition. In fiecare seara de joi, timp de trei luni, publicul a putut lua parte la concerte, spectacole de teatru si conferinte live pe Facebook. Acestea au suplinit nevoia de evenimente culturale intr-o perioada dificila, iar Qreator by IQOS a devenit unul dintre putinele spatii in care legatura dintre public si artisti s-a mentinut, neintrerupt, in ciuda realitatii care s-a schimbat.


Maia Morgenstern, Alexandru Tomescu, Marius Manole, Lia Bugnar, Florin Piersic Jr., Razvan Exarhu, Vita de Vie, The Mono Jacks, Byron, Omul cu Sobolani, The Kryptonite Sparks, Les Elephants Bizarres, Mr. Jurjak si The Moonlight Breakfast sunt doar cativa dintre cei care au schimbat scena reala cu cea virtuala si au incercat sa creeze o oaza de normalitate in „noul normal”.

Seria de evenimente Home Together Edition  a avut parte de un final memorabil, un recital live sustinut de Angela Gheorghiu. Acesta a fost primul recital sustinut de superstarul muzicii de opera de la inceputul pandemiei, care a surprins-o in Romania, si a adunat  pe pagina de Facebook a Qreator by IQOS peste 500.000 de vizualizari.

Rezultatele proiectului Qreator – Home Together Edition au fost rasplatite in cadrul Galei Webstock Awards cu locul al doilea la sectiunea Best Use of LIVE video.

In toamna, dupa ce a trecut printr-un proces de transformare a interiorului sub semnatura arhitectilor Dorin Stefan, Anda Stefan si Andreea Ionescu, cladirea Qreator by IQOS a fost gazda unei a doua serii de evenimente. Au avut loc spectacole de teatru jucate in aer liber, discutii cu artisti emergenti sau cu artisti de stand-up comedy si serate literare, evenimente curatoriate de Adrian Despot, Razvan Exarhu, Marius Manole, Lia Bugnar, Marius Chivu.

Anul 2020 s-a incheiat in acordurile viorii lui Alexandru Tomescu care a interpretat „Oda Bucuriei” in duet cu pianista Sinziana Mircea. Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven a reprezentat, poate, cea mai potrivita bucata muzicala pentru finele unui an care ne-a invatat despre bucuria de a ramane aproape unii de ceilalti.

Sustinator activ al industriei creative

In februarie 2020, expozitia „Endless Brancusi” a reprezentat ocazia de a sarbatori 144 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi. Proiectul initiat de Irina Calota a adus la un loc 19 obiecte de arta ale unor tineri artisti din Bucuresti, Iasi, Chisinau si Tirana (Albania), pentru a-i aduce un tribut artistului geniu al secolului XX.


Expozitia Design Flags, organizata in cadrul Romanian Design Week

In septembrie, au fost reluate expozitiile cu public in Qreator by IQOS, cu respectarea masurilor de protectie si distantare in vigoare. Parteneriatul strategic incheiat cu Romanian Design Week si Diploma a reconfirmat statutul de liant intre public si industria creativa al spatiului din Piata Victoriei. Expozitia Design Flags, organizata in cadrul Romanian Design Week, a reunit sapte expozitii capsula de design international prezentate in premiera in Romania. Acestea au documentat evolutia designului din perspective culturale internationale si au investigat noi abordari si preocupari in domeniu.

Peste 800 de iubitori ai designului contemporan au trecut pragul Qreator by IQOS, dornici sa vada posterele stradale din Madrid, afisele Asociatiei Designerilor Grafici Maghiari si sa interactioneze cu instalatia Future Food Formula. In octombrie, The Future of Fashion i-a adus in fata publicului pe cei mai promitatori designeri de fashion ai noului val, care reflecta diversitatea unei noi generatii de absolventi. Cele mai bune creatii ale generatiei 2019, dar si o serie de expozitii personale ale celor mai prolifici alumni ai DIPLOMA au putut fi vazute la Qreator by IQOS in octombrie.

In noiembrie, Noaptea Muzeelor a fost marcata prin „Art in Motion’’, o colaborare cu Mobius Gallery, prin care o selectie de lucrari ale artistilor Roman Tolici si Andrei Gamart a fost prezentata in doua variante: una originala, asa cum a conceput-o artistul, iar cealalta, in oglinda, intr-o versiune animata digital care a oferit privitorului noi perspective asupra lucrarii originale.



Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: