Pedalezi, te distrezi si donezi. Evenimentul caritabil Rocket Bike Fest organizat de Help Autism a ajuns la a-X-a editie.
Luni, 20 Septembrie 2021

 

Pedalezi, te distrezi si donezi. Evenimentul caritabil Rocket Bike Fest organizat de Help Autism, la a-X-a editie.

Iubitorii de distractie pe doua roti vor petrece o zi in aer liber, cu trasee pentru toate categoriile de varsta si de dificultate, cu multe surprize, jocuri, concursuri si premii, in cadrul unui eveniment organizat de Asociatia Help Autism cu sprijinul Tema Energy, Decathlon si Noriel, in beneficiul adolescentilor cu minti aparte care fac terapie in centrele Help Home.

AdPlayers. Info

Pe 25 septembrie, in Padurea Cernica se ia startul la editia aniversara a evenimentului Rocket Bike Fest – o competitie de ciclism cross-country pentru intreaga familie. Iubitorii de distractie pe doua roti vor petrece o zi in aer liber, cu trasee pentru toate categoriile de varsta si de dificultate, cu multe surprize, jocuri, concursuri si premii, in cadrul unui eveniment organizat de Asociatia Help Autism cu sprijinul Tema Energy, Decathlon si Noriel, in beneficiul adolescentilor cu minti aparte care fac terapie in centrele Help Home, anunta organizatorii.

Potrivit autorilor, alaturi de competitia sportiva, Rocket Bike Fest ramane un eveniment caritabil: toate fondurile colectate din taxa de inscriere vor merge catre sustinerea proiectului Help Home – un spatiu in care adolescentii cu autism invata sa fie autonomi si independenti.

„Help Home este un loc minunat, dupa parerea mea, in care tinerii cu minti aparte invata ca si ei pot singuri. Tudor a evoluat foarte bine. Ce invata acolo, pune in practica si acasa. Se vad rezultatele. Atunci cand copiii sunt mici, exista centre in care se poate face terapie. Dar copiii acestia ajung mari, adolescenti. Help Home este o nevoie. M-as bucura ca acest program sa fie in toata tara. Trebuie sa facem ceva si pentru ei. Pentru viitorul lor.” a spus Angelica, mama lui Tudor.

La momentul actual, Help Autism a reusit sa deschida, cu ajutorul partenerilor, donatorilor si DGASPC Sector 3, doua centre Help Home, ambele aflate in Bucuresti. Pentru a face posibila existenta Help Home pe termen lung si pentru a extinde solutia si in alte locatii, este nevoie de sprijinul extern, iar Rocket Bike Fest este sansa iubitorilor de natura de a contribui la o comunitate care intelege si sustine mintile diverse.

„La Rocket Bike Fest iau startul cei care accepta provocarea Pedalez, ma distrez, donez! pentru ca, dincolo de o zi plina de energie petrecuta in aer liber, vom face un gest de bine pentru tinerii cu minti aparte. Daca iti place adrenalina, natura sau vrei sa petreci o zi altfel in familie, te asteptam cu mic, cu mare la Rocket Bike Fest. Promitem o editie de neuitat, cum altfel decat de nota 10!”, Laurentiu Bocai, coordonator eveniment.

Categoriile si traseele de concurs sunt gandite pentru a permite participarea pasionatilor de biciclit de toate varstele, pe masura abilitatilor lor: copiii de la categoria kids (0-11 ani) pedaleaza pe biciclete fara pedale, cu roti ajutatoare sau pe doua roti, pe un traseu din jurul cabanei; participantii de la junior (12-18 ani), hobby (19+ ani) si family (copil impreuna cu un parinte) vor parcurge de mai multe ori traseul de 6 km cu pasaje rapide, ruperi de ritm, catarari scurte, drum forestier si single trail, de pe malul lacului, iar participantii de la noua categorie Pot Singur, dedicata exclusiv persoanelor cu autism, vor pedala in ritmul lor pe biciclete de spinning.

Evenimentul are loc in mod responsabil, cu grija fata de comunitate si de toti cei prezenti, respectand reglementarile si recomandarile autoritatilor. Participantii si insotitorii, voluntarii si organizatorii care nu sunt vaccinati sau nu au confirmarea infectarii prealabile cu SARS-CoV-2, pot face testul rapid antigen beneficiind de 50% reducere in laboratoarele Synevo pe baza unui cupon de reducere pe care participantii il pot ridica impreuna cu kitul de concurs.

Editia a X a Rocket Bike Fest este organizata cu sprijinul Synevo, Business Garden Bucharest, Autonom, Alpin 57 Lux, Farmec, MTB Academy, Western Ranch, Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov, Crucea Rosie, Romsilva, Itsy Bitsy, Rock FM si FreeRider.

Inscrierile la eveniment se fac completand formularul de inregistrare pe www.rocketbike.ro

Pe pagina evenimentului de pe Facebook, https://fb.me/e/4o4QicjII si pe pagina competitiei, doritorii se pot pune la curent cu detaliile editiei.

Despre Help Home: www.helpautism.ro/ce-facem/helphome

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Eveniment


PUBLICITATE: