Mobile marketing cu iPhone versus Hanvon Hpad (China)
Marti, 01 Martie 2011


 (AdPlayers, Iulian Toma, Maia Novolan )

Maia Novolan este director general al companiei de mobile marketing Syscom Digital, care a fost reprezentata la Mobile World Congress de o echipa de dezvoltare. 

Deschis de presedinti sau directori generali de la Google, Twitter, AT&T sau China Mobile, evenimentul MOBILE WORLD CONGRESS desfasurat intre 14-18 februarie 2011 este cea mai mare reuniune internationala din industria de comunicare mobila, starnind interesul a peste 2900 de ziaristi si 60.000 de vizitatori.

In acest an iPhone 4 a luat premiul pentru cel mai bun Mobile Device. In top si-au mai facut simtita prezenta LG cu telefonul Optimus 3D, primul telefon pentru care nu ai nevoie de ochelari, cat si cu noua tableta ce reda filme la full HD si filmeaza in 3D datorita celor 2 camere de 5.0 MP de pe spate.

Firma chineza Hanvon a lansat un performant si cost-effectiv Pad numit, cum credeti? HPad! Desi unii s-au grabit sa afirme ca este clona lui I-Pad sau ca este un produs HP, iata ca nu-i asa fiindca H-PAD opereaza pe sistem Android, concurand mai degraba cu Samsung Galaxy Tab si multe alte platforme dezvoltate de producatori mai mult sau mai putin celebri.

Bluetoth nu mai e la cautare

Solutiile de bluetooth nu mai sunt la asa mare cautare, deci nici oferta de la Mobile World Congress nu a mai fost asa variata. Cu toate acestea, software-ul s-a mai actualizat - de la modelul de integrare, puterea de transmitere, rezistenta la conditiile meteo foarte ridicata (intre -40°C  si +85°C), pana la dispozitivele care au acum si retea integrata (wireless, modem 2G/3G), sau integrare prin SDK.

Pentru dependentii de shopping - numai vesti bune. Mobile World Congress a aratat ca experientele interactive in malluri sau magazine se imbunatatesc simtitor prin interactivitatea brandurilor cu consumatorii. Astfel, prin descarcarea unei simple aplicatii, poti vedea exact locatia ta in mall, harta acestuia si unde sunt cele mai bune oferte. Experienta nu se opreste aici: se pot creea intregi programe de loializare, se pot organiza si anunta evenimente si, pentru o experienta completa, se pot oferi utilizatorilor informatii despre anumite magazine si produsele acestora.

Afacerile in domeniul digital nu se vor stinge niciodata. Atat timp cat mallurile si magazinele de retail au din ce in ce mai multi clienti, furnizorii de servicii de mobile marketing cauta noi modalitati de a interactiona cu acestia.  O platforma integrata de „ digital signage ” este tot ce are nevoie o companie: Web site, Mobile web site, Mobile interactive application.

Experienta de cumparaturi poata fi dusa la maxim. Printr-o aplicatie pentru telefonul mobil, se poate identifica daca respectivul cumparator se afla in magazin, in ce magazin anume. Cumparatorul isi poate face singur lista de cumparaturi, isi poate scana singur produsele si poate ocoli coada uzuala de la casa de marcat, prin alegerea solutiei de plata instant prin compresarea tuturor informatiilor intr-un singur barcode si scanarea acestuia la parasirea magazinului.

Copiii

Securitatea copiilor este intotdeauna un subiect principal, asadar nici solutiile de mobile nu exclud aceasta arie de expertiza. Telefonul mobil este o foarte buna unealta de comuncare pentru familie, insa permite in acelasti timp copiilor sa faca mult mai multe cu un telefon mobil, decat sa sune la mama sau la tata.

Cu noile solutii in domeniul comunicarii mobile, parintii pot decide modalitatea in care un copil foloseste telefonul mobil. In acest fel, capabilitatile telefonului pot fi adaptate in conformitate cu nevoile familiei si varsta copilului. Asa ca, in foarte putin cuvinte, telefonul inteligent creste si el impreuna cu copilul.

Ce se poate face cu noile generatii de telefoane mobila? Se pot seta: CU CINE comunica copilul, CAND poate folosi telefonul mobil in timpul zilei si CAT de mult poate fi folosit in timpul saptamanii. Iar daca toate limitele au fost atinse, exista varianta „apelului de urgenta” catre parinti printr-o simpla combinatie de taste. Solutia include si un serviciu de localizare, cu limite rezonabile in sensul in care se doreste a fi un sistem de siguranta si securitate si nu un sistem de monitorizare.


PUBLICITATE: