Medalie comemorativa la 200 de ani de la Revolutia din 1821, condusa de Tudor Vladimirescu de la Casa de Monede
Marti, 09 Martie 2021

 

Credit. CASA DE MONEDE

Aceasta va fi oferita cu titlu gratuit intr-un tiraj de 50.000 de exemplare, in ordinea inscrierilor pe site-ul campaniei, in limita unei medalii pe gospodarie. 

AdPlayers. info

Casa de Monede, lider in Romania in distributia de monede si medalii comemorative de colectie, celebreaza 200 de ani de la Revolutia din 1821, condusa de Tudor Vladimirescu prin lansarea unei medalii comemorative, anunta compania. Aceasta va fi oferita cu titlu gratuit intr-un tiraj de 50.000 de exemplare, in ordinea inscrierilor pe site-ul campaniei, in limita unei medalii per gospodarie. 

Tudor Vladimirescu – figura emblematica pentru istoria Tarii Romanesti

Tudor Vladimirescu se remarca in razboiul ruso-turc (1806-1812) unde participa ca voluntar in armata tarista alaturi de pandurii din zona Olteniei. Datorita curajului si a capacitatilor sale militare, obtine gradul de locotenent si este decorat cu ordinul „Vladimir”, clasa a III-a. 

Fiind o personalitate a vremii, cu spirit de initiativa, conexiuni in multe medii sociale, vorbitor de limbi straine si apropiat al Consulatului Rusiei la Bucuresti, Tudor Vladimirescu devine persoana ideala care va conduce miscarea de emanicipare a tarii pentru restabilirea autonomiei in fata Imperiului Otoman.

Revolutia Romana din 1821 a fost expresia nemultumirilor acumulate la nivelul tuturor claselor sociale de-a lungul secolului XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea, nemultumiri generate de criza economica si politica in care se aflau Tarile Romane.

Revolutia condusa de Tudor Vladimirescu a fost, intr-un fel, paradoxala: desi a fost infranta, ea nu a esuat de fapt, intrucat cel mai insemnat dintre scopurile ei politice a fost atins. Incepand din 1822, atat in Tara Romaneasca, cat si in Moldova, s-a incheiat neagra epoca a domniilor fanariote, iar cele doua principate au capatat dreptul de a avea - din nou, dupa mai bine de un secol – domnitori pamanteni.

„Revolutia de la 1821 condusa de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat inceputul procesului de renastere nationala a Romaniei. Revolutia a avut cauze nationale, economice si sociale si, desi a fost in cele din urma infranta, a adus in atentia cancelariilor marilor puteri europene situatia din Principatele Dunarene si a determimat Imperiul Otoman sa puna capat domniilor fanariote” spune Libor Veselý, Director, Casa de Monede.

,,Mandru, precis, cu spirit de lupta si o ambitie puternica - asa l-au descris contemporanii pe Tudor Vladimirescu, conducatorul Revolutiei din 1821. Portretul sau devenit emblematic, cu statura sa impunatoare pe un cal, se imbina perfect cu insusirile acestuia, devenind astfel motivul grafic principal al medaliei comemorative, lansate cu ocazia aniversarii a 200 de ani de la Revolutia condusa de insusi Tudor Vladimirescu. Acum puteti comanda GRATUIT medalia comemorativa Revolutia din 1821.”  A mai adaugat oficialul companiei care lanseaza medalia comemorativa.

Medalia poate fi rezervata pe site-ul oficial www.medaliegratuita.ro. sau telefonic, la numarul 021 9787, si va avea disponibilitate limitata: o singura medalie alocata unei familii. Cererile vor fi procesate in ordinea primirii, in limita stocului disponibil. Persoanele care comanda medalia vor avea de achitat doar costul de expediere si de ambalare in valoare de 14,99 lei.

Casa de Monede este lider in Romania in distributia de monede si medalii comemorative de colectie emise de cele mai renumite monetarii din lume, fiind furnizor inregistrat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor pentru vanzarea de monede si medalii comemorative din metale pretioase.

Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: