Masuri impotriva comertului ilegal cu lemn. Schweighofer a ramas fara certificarea FSC
Vineri, 17 Februarie 2017

Forest Stewardship Council (FSC) se dezasocia de compania Holzindustrie Schweighofer (HS), activa in industria lemnului, si solicita companiei sa ia masuri impotriva comertului ilegal cu lemn si sa remedieze punctele slabe din sistemul sau de gestiune a lemnului

adplayers. info

Forest Stewardship Council (FSC) se dezasocia de compania Holzindustrie Schweighofer (HS), activa in industria lemnului, si solicita companiei sa ia masuri impotriva comertului ilegal cu lemn si sa remedieze punctele slabe din sistemul sau de gestiune a lemnului, anunta o informare WWF, una din organizatiile care militeaza pentru retragerea certificarii de bune practici a companiei.

Investigatia FSC cu privire la HS - una dintre cele mai mari companii din industria lemnului din Europa - a fost determinata de o sesizare WWF si a mai multor organizatii de protejare a naturii. O comisie independenta numita de FSC in 2016 pentru a investiga acuzatiile impotriva HS a concluzionat ca societatea este implicata in comertul ilegal cu lemn si practicile sale sunt in contradictie cu obiectivele FSC (de exemplu, sa excluda exploatarea forestiera ilegala si comertul ilegal cu lemn).

 „Timp de mai multi ani, WWF si alte ONG-uri au semnalat legaturile HS cu exploatarea ilegala a lemnului din Romania. Acuzatiile aduse sunt atat de grave incat decizia FSC este singura consecinta corecta" a declarat Johannes Zahnen, Specialist forestier la WWF.

„Opinia noastra este ca in ciuda faptului ca i-a fost oferita ocazia sa isi asume responsabilitatea si sa ia masuri concrete pentru a isi schimba practicile, HS nu a reusit sa isi recunoasca in mod corespunzator responsabilitatea pentru neregulile si ilegalitatile din lantul sau de aprovizionare si sa implice formal partile interesate, ambele puncte fiind parte din preconditiile FSC".

In perioada de proba, WWF a cerut FSC sa investigheze in profunzime problemele de legalitate si achizitia sau receptia lemnului, probleme sesizate pentru prima data in plangerea initiala WWF. Acest lucru, si noi acuzatii care au aparut in cursul investigatiei lor, a condus Bordul FSC sa concluzioneze ca ar fi incompatibil ca perioada de probatiune sa fie prelungita.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: