Imagine si Eticheta: Conferinta Eticheta Regala, la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa
Sambata, 24 Februarie 2018

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” ii invita pe cei inetresati sa participe la conferinta „Eticheta Regala”, care va avea loc sambata, 3 martie 2018 de la ora 18:00, eveniment ce va fi sustinut de catre Dr. Sandra Gatejeanu Gheorghe, Director de Protocol al Casei Majestatii Sale Custodelui Coroanei.

adplayers.info

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” ii invita pe cei inetresati sa participe la conferinta „Eticheta Regala”, care va avea loc sambata, 3 martie 2018 de la ora 18:00, eveniment ce va fi sustinut de catre Dr. Sandra Gatejeanu Gheorghe, Director de Protocol al Casei Majestatii Sale Custodelui Coroanei.

De-a lungul timpului, regalitatea a fost asociata cu eleganta desavarsita, prestigiu, fast, demnitate si tinuta impecabila, iar toate acestea pot fi transpuse intr-un singur cuvant: eticheta.

,,Este esential sa intelegem ca eticheta nu e un concept perimat sau demodat si ca protocolul, ceremonialul, precaderea nu pot fi ignorate sub pretextul ca in secolul XXI nu au ce cauta reglementari „restrictive“, cum sunt cele cerute de protocol. Eticheta este flexibila si evolueaza constant in raport cu transformarile sociale si politice. Ceea ce conteaza este sa intelegem ca respectarea regulilor protocolare reprezinta oricand o conditie pentru reusita evenimentelor private sau a celor oficiale”.

Autoarea volumului „Eticheta Regala”, Dr. Sandra Gatejeanu Gheorghene va dezvalui cu eleganta si rabdare, amanunte din bogata sa experienta ca Director de Protocol al Casei Majestatii Sale Custodelui Coroanei.

Alaturi de domnia sa, vom descoperi “Insemnele regale”, “Regulile de eticheta in prezenta membrilor Familiei Regale”, “Ținutele adecvate pentru vizitele la Familia Regala”, “Receptiile tematice”, “Ceremoniile de decorare” si “Dineuri si dejunuri oficiale”. Tot acum vom afla cum se organizeaza in Familia Regala sarbatorile de Paste si de Craciun.

Sub aceeasi amprenta a elegantei, Muzeul gazduieste expozitia temporara „O Prietenie Regala: Grigore Antipa si Regii Romaniei 1892-1944”, care spune povestea prieteniei dintre marele savant roman Grigore Antipa si Familia Regala a Romaniei. Aceasta prietenie a invaluit patru generatii de Regi ai Romaniei si este acum dezvaluita de nepretuite obiecte, documente si fotografii inedite din colectiile muzeelor partenere, expuse in aceasta perioada in Holul Central de la etajul Muzeului.

Conferinta „Eticheta Regala” va avea loc la etajul Muzeului iar participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile. Va puteti inscrie trimitand un email pe adresa info@antipa.ro. Mai multe detalii gasiti pe www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

Printre partenerii evenimentului se numara Muzeul National Cotroceni, Muzeul National Peles, Muzeul Municipiului Bucuresti, Historia, Armada, New Folder, Carrefour. Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Gradinite.com, Prokid.ro,GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mamica de azi, Mami, stiripentrucopii.com,kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Mai mult in Eveniment, 

 


PUBLICITATE: