Google lanseaza AdSense pentru website-urile din Romania
Marti, 17 Aprilie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Google Inc. lanseaza Google AdSense pentru Cautare si AdSense pentru Continut, dedicate website-urilor si portalurilor din Romania, anunta oficialii de comunicare ai companiei, intr-un comunicat remis AdPlayers.ro.

Potrivit companiei, prin cele doua servicii Google face astfel disponibila tehnologia sa de cautare in limba romana si ofera website-urilor locale o noua oportunitate de a genera venituri din publicitatea online.

„Romania are o comunitate puternica de proprietari de website-uri si suntem foarte incantati sa lansam pe aceasta piata AdSense pentru Continut”, afirma Yonca Brunini(foto), Director de Marketing pentru Pietele Emergente, Google EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa)

„Google AdSense imbunatateste experienta generala a utilizatorului de Internet prin afisarea pe website-uri a unor anunturi relevante si neagresive, in locul unora deranjante, fara legatura cu continutul paginii, cum sunt pop-up-urile sau animatiile”, explica Yonca Brunini, o parte din beneficiile celor doua produse.

Conform reprezentantilor de comunicare Google, proprietarii de website-uri, indiferent de marimea acestora, pot utiliza atat AdSense pentru Cautare, cat si AdSense pentru Continut, aceste programe configurandu-se automat.

Programul este gratuit  si combina anunturile oferite in regim de „plata pe clic” cu cele oferite in regim de „plata pe afisare”, spun oficialii de comunicare ai companiei Google, ceea ce, explica ei,  inseamna ca proprietarii de website-uri sunt platiti pentru clicurile valide facute de vizitatori pe anunturi sau pentru afisarea acestora.

AdSense pentru Cautare?

Sub numele AdSense pentru Cautare se ascunde de fapt un program gratuit care permite afisarea rezultatelor oferite de motorul de cautare Google pentru vizitatorii ce realizeaza cautari in paginile website-urilor din Romania.

Programul afiseaza anunturi relevante sub forma de text, selectate automat in functie de termenii de cautare si ofera website-urilor si portalurilor posibilitatea de a-si atrage si fideliza vizitatorii, oferidu-le acestora facilitati de cautare - cea mai frecventa activitate desfasurata pe Internet, potrivit Google.

AdSense pune in legatura proprietarii de website-uri cu clientii serviciului de publicitate Google AdWords, permitand afisarea de anunturi sub forma de text pe paginile cu rezultatele cautarilor. Google plateste proprietarii website-urilor care folosesc AdSense pentru Cautare atunci cand vizitatorii acestora fac clic pe aceste anunturi sau in baza numarului de afisari.

AdSense pentru Continut

Produsul AdSense pentru Continut, ofera proprietarilor de website-uri posibilitatea de a castiga bani din publicitate afisand pe propriile pagini de web anunturi Google relevante si neagresive, selectate automat in functie de continutul paginilor web.

Proprietarii de website-uri au posibilitatea de a afisa anunturi Google pe propriile pagini de web. AdSense pentru Continut permite atat anunturi de tip text cat si anunturi de tip imagine sau video, intr-o varietate de dimensiuni care pot fi adaptate formatului diferitelor pagini web.

Prin intermediul AdSense pentru Cautare si AdSense pentru Continut, anunturile clientilor Google AdWords vor fi afisate pe paginile website-ului, imbogatind continutul cu anunturi relevante pentru vizitatori dar oferind si o sursa de venit.

AdWords

Google AdWords este o metoda rapida si simpla de a face reclama pe Google, indiferent de buget. Anunturile AdWords sunt afisate odata cu rezultatele cautarii in paginile Google dar si pe website-urile care utilizeaza produsele AdSense.

AdPlayersFile Google

Fondata in anul 1998 de catre doi doctoranzi ai Universitatii Standford, Larry Page si Sergey Brin, Google reprezinta astazi, dupa cum spun reprezentantii de comunicare, o proprietate web de top in toate marile piete la nivel global.

Programele de publicitate Google ofera companiilor de toate dimensiunile rezultate masurabile, imbunatatind in acelasi timp intreaga experienta web a utilizatorilor. Google are sediul central in Silicon Valley si mai multe birouri pe continentul american, in Europa si in Asia. Tehnologia de cautare Google conecteaza zilnic la informatie milioane de oameni din intreaga lume.


PUBLICITATE: