Editorial: AdOr-ul este in coma, cu bisturiul in inima
Miercuri, 23 Mai 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Vechiul AdOr-ul pare ca a intrat in coma. Vechiul, pentru ca ar mai fi loc de Noul AdOr sanatos. Desi nimeni nu l-a crezut, festivalul nu se simte bine de cativa ani. Atunci, 4-5 vraci autohtoni au plecat primii, increzatori ca ii vor prescrie nenorocitului nostru pacient niste retete de succes din afara spitalului.

Pana atunci sanatos, bolnavul nostru si-a pierdut atunci pentru prima data memoria zilelor frumoase si a cazut la pat. A ajuns pe masa de  urgenta unde ingrijitorii au spus ca il vor insanatosi, in urmatorii 2 ani, daca le da o franciza si le lasa casa de bani. Anul acesta au fost adusi doctori de la Londra, iar pacientul nostru a suferit cateva operatii de nimeni stiute pe cordul deschis al regulamentului.

Anul trecut, un alt doctor a plecat de la capatai din motive legate de neprofesionalismul ingrijitorilor. Acelasi doctor a diagnosticat in aceste zile ca nu va mai veni la vechea masa de operatie a pacientului decat cu lumanari, iar daca parintii naturali nu vor fi la capataiul sau, vorbim de ultimul drum. Coma AdOr a fost anuntata ieri prin comunicat de presa de catre, surpriza, un alt doctor care va iesi de la masa de operatie in 2008.

Actuala coma nu va omori probabil pacientul nostru, dar acesta abia  daca mai da semne vitale. Diagnosticul nu poate fi analizat si tiparit negru pe alb de ingrijitori: Spitalul in care a fost internat are interesul de a-i oferi grija in schimbul pensiei care iese din franciza si in anul 2008. Daca o mai trai. Asta si pentru ca, in ultimul an, ingrijitorii nostri nu par sa-i fi ameliorat in mod simtitor starea de sanatate. Nimeni nu poate sa opreasca fuga doctorilor de la capul bolnavului.

Negocierile de supravietuire se poarta online. Cum altfel intr-o era neconventionala. In Arta viralului nostru electronic mai dau adesea semne de grija fata de altadata falnicul nostru flacau, inclusiv vracii din afara spitalului fugiti in bloc, in urma cu 3-4 ani. Desi nu participa la evenimet, fiecare da retete de supravietuire obiective cu titlu de leac, si fara consultatii.

Vedem anual tiparite diplome locale ale examenelor de doctorat in creatie, dar este clar ca premiantii nostri uita adesea ca cel care ar trebui sa le semneze este insusi pacientul, sedat in coma prelungita. Pe masa de operatie nu are cum sa stie ca fiecare se serveste de diplome fara sa-l intrebe de sanatate, doar pentru ca sunt semnate de doctori straini adusi pentru o reteta mereu alta.

In mijlocul operatiei, exact cand ar trebui sa stea la masa de operatie a profesorului pacient,  fiecare doctor isi mai gaseste cate o specializare internationala la Portoroz, Paris, Londra sau New York. Nimeni nu vrea sa recunoasca vreodata ca pacientul de la Bucuresti este sub transfuzie. Doctorii nostri spun ca isi dau examenele si afara, in schimb licenta de practica se ia pe teritoriul Romaniei.

Unii acuza deja ca o parte din colegii de la masa de operatie au bagat bisturiul unde nu trebuie si ca avem de-a face deja cu o hemoragie interna si cu o operatie gresita. In realitate nimeni nu indrazneste sa-l caute pe cel care a lasat pe masa de operatie pacientul nostru fara barbatie. Dr. Ciomu este liber sa practice chirurgia, in vreme ce doctorii, sub juramant, par sa nu stie cine este ucigasul virilitatii din publicitate.

Marele paradox? AdOr moare cu zile iar iesirea de la masa de operatie este un act de mare virtute nationala care se face adesea prin comunicate de presa. Nimeni nu mai are grija de pacient. Bisturiul? A ramas in inima!


PUBLICITATE: