Contractate sau necontractate, ideile digitale sunt asteptate la IAB MIXX Awards Romania 2018.
Joi, 11 Octombrie 2018

Credit: IAB Mixx Awards 2018

Sponsorii IAB MIXX Awards Romania 2018 sunt: Beck’s, Staropramen, Group M - mPlatform, Renault Romania, Cramele Averesti, Tchibo, Douglas Romania

adplayers.info

IAB MIXX Awards, singurul festival international de digital din Romania, invita agentiile de pe piata romaneasca de advertising sa-si inscrie campaniile realizate in 2018 pe site-ul www.mixxawards.ro (https://www.mixxawards.ro/2018/) pana pe 21 octombrie, anunta reprezentatii de comunicare IAB Romania. Sponsorii editiei din acest an IAB MIXX Awards Romania sunt: Beck’s, Staropramen, Group M - mPlatform, Renault Romania, Cramele Averesti, Tchibo, Douglas Romania

Potrivit informarii IAB Romania, cele mai creative, mai interesate si mai noi proiecte din industrie pot intra in competitie in cadrul uneia din cele zece categorii precum: ”Most Experimental and Innovative Campaign”, ”Best Interactive Experience” sau ”Best Native Advertising Campaign/Project” - https://www.mixxawards.ro/categories

Andrei Dragu, Business Development Director V8 Interactive si Event Director IAB MIXX Awards 2018  “MIXX Awards a fost motivul principal pentru care m-am alaturat consiliului director IAB. Fiind singurul festival de digital recunoscut la nivel international prezent in Romania, am considerat ca trebuie sa beneficieze de un boost la nivel de imagine si un cadru de desfasurare pe masura importantei lui pe piata autohtona. Anul acesta, consiliul director reprezinta o structura solida ce faciliteaza conturarea si concretizarea acestui tip de initiativa. Rezultatul muncii noastre asteptam sa fie evaluat de catre industrie. In consecinta, asteptam cat mai multe inscrieri si o participare in numar cat mai mare la gala.”

V8 Interactive, agentia care se ocupa anul acesta de imaginea si campania de promovare a festivalului, a venit cu o propunere in premiera, aceea a unei categorii speciale – ”The Never Made Campaigns (https://www.mixxawards.ro/category/12/the-never-made-campaigns) ” prin care sa fie premiate ideile nefacute, neimplementate, din diverse motive, dar pe care autorii lor le considera pline de originalitate si potential.

” IAB Mixx Awards este acel festival international care se ocupa de best of digital si cand ne gandim la cele mai bune idei, ne trec prin cap si acele proiecte care puteau f supercampanii si care ar fi castigat ceva, dar nu s-au mai facut din diverse motive” spune Cosmin Baba, Creative Director, V8 Interactive. „Asa ca, ni s-a parut interesant sa abordam intr-o campanie de promovare a festivalului cea mai buna publicitate care s-a facut din unghiul celei care nu s-a facut (a nu se citi ghost sau casevertising) ca a picat la client sau la directorul de creatie. Si ca sa ducem demersul pana la capat am concretizat ideea printr-o categorie care sa premieze acele idei cu potential care bantuie sertarele creativilor de ani de zile.”

Criteriile de jurizare pentru campaniile inscrise sunt bazate pe standardele internationale folosite in toate tarile in care este organizata competitia IAB MIXX Awards. Obiectul este acela de a identifica idei si proiecte care inspira si educa piata din Romania cu privire la puterea comunicarii in online.

Finalistii si castigatorii festivalului vor fi anuntati si premiati in cadrul unei gale organizata la Palatul Ghica Tei pe 15 noiembrie. In plus, campaniile care sunt remarcate in cadrul festivalul din Romania au acces la IAB MIXX Awards Europe si IAB MIXX Awards SUA, acolo unde pot concura impotriva castigatorilor din alte tari.

Mai mult despre criteriile de jurizare

Mai mult despre IAB MIXX Awards

IAB MIXX Awards este o competitie internationala, care celebreaza cele mai creative si de impact campanii de publicitate din mediul online. Premiile MIXX Awards sunt organizate de reprezentantii locali ai IAB (Interactive Advertising Bureau) si au loc anual in tari precum SUA, Italia, Belgia, Turcia, Polonia, Serbia, Suedia, Rusia etc, fiind considerate pe plan international unele dintre cele mai importante distinctii ale publicitatii online. Asociatia IAB Romania deruleaza evenimentul IAB MIXX Awards incepand cu anul 2012 - fiind singurul concurs din Romania derulat strict la nivel de industrie, fara scop comercial si avand recunoastere internationala.

Structura si formatul evenimentului sunt sub licenta IAB US - desfasurandu-se sub aceleasi criterii la nivel international. Prin intermediul competitiei IAB MIXX Awards, Asociatia IAB si-a propus recunoasterea si promovarea celor mai creative lucrari in domeniul publicitatii online, utilizarea cat mai creativa si inovatoare a canalelor digitale existente pentru atingerea obiectivelor marcilor si advertiserilor si dezvoltarea creativitatii proiectelor digitale.

Specialistii implicati in cele 6 editii ale competitiei derulate pana acum sunt profesionisti cu peste 10 ani experienta in agentii de publicitate, departamente de marketing ale unora dintre cele mai mari companii locale si internationale; de asemenea, juriul este format atat din specialisti locali cat si internationali de renume. Criteriile de jurizare pun accent atat pe eficienta campaniilor cat si pe creativitate.

Premiile IAB MIXX Awards reprezinta un pas important pentru industria de advertising digital din Romania, pentru ca incurajeaza si rasplatesc excelenta in utilizarea mediului online ca instrument de comunicare si in crearea unor branduri digitale puternice. Agentii castigatoare a unuia sau mai multor trofee MIXX Awards la nivel local si mondial, de-a lungul timpului! (si care s-au si laudat cu ele): AKQA, We are Social, Mindshare Worldwide, Geometry Global, Digital Star, Interactions, BBDO, Leo Burnett, Digitas, Wundermann, Isobar, R/GA, Droga5, MEC Global, Starcom Mediavest, Razorfish, Young&Rubicam si altele.

Mai mult in Festival, Media, Digital, Interactive


PUBLICITATE: