Cele mai bune reclame la Epica Awards 2013. Nicio agentie romaneasca!
Joi, 28 Noiembrie 2013

spot: noul VOLVO FMX 
Personaj principal: Jean-Claude van Damme
Agentie: 
Forsman & Bodenfors (
Suedia)
adplayers. Iulian Toma

Cele mai bune reclame la Epica Awards. Nicio agentie romaneasca! Festivalul a anuntat cele mai bune reclame din intreaga lume punctate de competitita publicitatii jurizate de cele mai prestigioase publicatii de marketing si comunicare.

In goana dupa “lei”, “tobe” sau alte premii regionale, agentiile romanesti au refuzat sa se bata in festivalul de publicitate cu cele mai mari case de publicitate care tin ocupat podiumul de la Cannes. Cele mai bune reclame la categoriile de consurs le puteti vede pe site-ul epica awards, la sectiunea Rezultate (http://results.epica-awards.com/media.html

Competitia a acordat in acest an nu mai putin de 399 de trofee: 4 Grand Prix, 67 Aur, 164 Argint si 164 Bronz. Daca cele mai multe premii au mers in tari ca Franta (75), UK (52), Suedia (40), Germania (19) si SUA (18), in topul celor mai premiate retele avem nume din intreaga lume: Leo Burnett - 32 trofee, Havas -31, BBDO-35, Y&R -27, DDB-25, Publicis-25, Ogilvy&Mather -18, TBWA - 15, Lowe - 8, si Saatchi & Saatchi -9. Cea mai premiata agentie la Epica Awards 2013 este 
Forsman & Bodenfors (Suedia).

Jean Claude Van Damme ia Aurul Epica cu Volvo FMX.

De departe una dintre cele mai de exceptie realizari ale editiei din acest an, o serie de spoturi pentru noul Volvo (Truck) FMX te lasa cu respiratia taiata. Interesant este ca transmiterea mesajului o face tot o agentie din Suedia, tara de origine a marcii - Forsman & Bodenfors (Suedia).

In timp ce Jean claude Van Damme bate toata publicitatea categoriei cu o superba sfoara intre doua camioane Volvo FMX, insusi managerul grupului Volvo pariaza pe seria de reclame premiata cu Aur la Epica. 

Tot in aceeasi serie, chiar daca pare a fi Traian Basescu in vizita in portul Constanta, in realitate personajul unui alt spot este primul om de la Volvo Trucks. Claes Nilsson, presedintele companiei, se lasa plimbat in aer liber pe un camion suspendat de o macara, avand ca singura legatura si unitate de sustinere a tractorului Volvo un carlig banal, insa nu produs de oricine ci de grupul pe care il conduce.

Toate reclamele din seria Volvo FMX aici

Top 10 Agentii premiate la Epica Awards 2013 (trofee)

Forsman & Bodenfors 15

DDB Paris 12

Abbott Mead Vickers BBDO 16

Creative Artists Agency 8

HAVAS WORLDWIDE PARIS 8

BETC 8

Leo Burnett Sydney 8

Heimat Werbeagentur 7

Publicis Conseil  7

TBWA\Paris 6

Mai mult in Festival.


PUBLICITATE: