Ce gatim mai bine acasa, de Sarbatori? 49 de premii valoroase, celor mai bune preparate pentru Mese Festive, de la Cronicari Digitali
Luni, 28 Noiembrie 2022

 

Competitia ”AMINTIRI GUSTOASE: RETETE FESTIVE” si Workshopul de Cooking AMINTIRI GUSTOASE sunt organizate de agentia Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali, powered by Electrolux, Lidl si Delaco. Partener pentru visual storytelling este Samsung Romania. Proiectul este sutinut de Sezamo, Unisol, Matache Macelaru, Metaxa si dr Gerard. 

AdPlayers. info

Cum se vede din bucatarie un meniu festiv asezat pe masa generatiilor, X, Y sau Z? Cine, cu ce si ce mai gateste?  Acestea sunt raspunsurile cautate de Cronicari Digitali, platforma creata de agentia Zaga Brand si Humart,  prin noul proiect gastronomic, Aminitiri Gustoase, anunta initiatorii proiectului.

Tumeric, nucsoara, chimion sau cimbru, usturoi si boia...iar dilemele se prelungesc de la aperitive, feluri principale, pana la deserturi?  Competitia ”AMINTIRI GUSTOASE: RETETE FESTIVE” cauta sa aduca mai multa inspiratie din si inapoi in bucatariile generatiei digitale.

„In 2022 am iesit din case si am mancat in oras, in calatorii, in vacante, adesea impartasind cu prietenii, pe retelele sociale, cam tot ce am descoperit gustos. Dar asta nu ne-a despartit de bucataria proprie, fie inovativa sau nostalgica”, spune Silvia Teodorescu, coordonatoare Cronicari Digitali si managing partner Zaga Brand.

,,Cronicari Digitali, platforma culturala in mediul digital creata de Zaga Brand si Asociatia Humart, da startul primei etape a proiectului gastronomic , Aminitiri Gustoase, competita dedicata Meselor Festive, care incepe online si se termina in bucatarie, apoi la masa cu toti cei dragi” adauga oficialul Zaga Brand.

In desciderea sezonului sarbatorilor de iarna, toti cei inspirati de tema concursului, de la food lovers, la bucatari profesionisti sau amatori, sunt invitati sa publice pe conturile personale de Instagram si/sau Facebook o imagine (poate fi fotografie, reel sau video) cu ingredientele sau produsul final avand ca tema ”reteta festiva”.

Postarile trebuie insotite de un text care sa cuprinda cantitatile si etapele de preparare, dar si povestea din spatele preparatului alaturi de tagul @AmintiriGustoase completat cu unul sau toate tagurile sponsorilor categoriilor de concurs, pentru a putea fi jurizata inscrierea. Toate detaliile sunt oferite pe contul de Instagram @amintirigustoase: http://bit.ly/3Vmfmis .

Participantii la competitie pot urca postarile cu reteta propusa pana la finalul zilei de 28 noiembrie.Ei pot inscrie oricate preparate doresc intr-una sau in toate categoriile de concurs: Aperitive (reci sau calde)& amuse-bouche, Feluri principale, Deserturi.

17 jurati si 49 de premii

Competitia din social media care va colecta retete pentru mese festive de la utilizatorii digitali, va fi urmata de o jurizare riguroasa realizata de nu mai putin de 17 jurati, chefs, experti si influencers din domeniul Food

Creatori de continut - Ciprian Muntele @muntele, Alina Muntele @ciocolatasivanilie, Razvan Motei, @razvanmotei, Adrian Dan @adrian.dan.ro, Pia Marina Voicu @piamarina, Andreea Juganaru @andreeachinesefood, Marian Ciufu @influentaran, Elena Popa @sweets&others, Dana Burlacu @prajituricisialtele;

Chefs & cooks - Liviu Lambrino @liviu.lambrino, Nico Lontras @nicolontras, Mihai Toader @mihai.iosif.toader, Alina Saftulescu @kibutgarana;

Experti in gastronomie: Cosmin Dragomir @cosmindragomir_gastroart, Adriana Sohodoleanu @adriana_sohodoleanu, Cezar Ioan @cezar_vinul.ro, Sergiu Vasile @Utopia Balcanica.

49 de premii valoroase, celor mai bune preparate pentru Mese Festive

Este prima etapa a proiectului care va premia, cu 49 de premii valoroase, cele mai bune preparate pentru Mese Festive. Creatori si chef celebri intra offline intr-un cooking contest alaturi de castigatori

Inainte de sarbatori, in decembrie, creatori si chef celebri vor trece din online in offline intr-un cooking contest alaturi de castigatorii competitia ”AMINTIRI GUSTOASE: RETETE FESTIVE”.

Organizatorii isi propun sa aduca juratii, alaturi de castigatorii din mediul digitali, direct in offline, pentru o experienta cat mai reala de cooking contest (se vor gati 5 retete pentru o masa festiva), dar si pentru „cel mai frumos si intim moment de cunoastere intre oameni care se vad pentru prima data- statul la masa si mancatul impreuna”, intr-un experiment relaxant ce pune fata in fata mai multe generatii, conchide Silvia Teodorescu. In decembrie, workshopul de Cooking AMINTIRI GUSTOASE va fi sustinut de  Cosmin Dragomir, GastroArt, Chef Liviu Lambrino, Alina Muntele (aka CiocolatasiVanilie), Alina Saftulescu (chef Kibut, Garana).

Amintiri Gustoase va continua in 2023 proiecte ample care aduna retete si surse de informare in zona de Food& Beverage.

Competitia ”AMINTIRI GUSTOASE: RETETE FESTIVE” si Workshopul de Cooking AMINTIRI GUSTOASE sunt organizate de agentia Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali, powered by Electrolux, Lidl si Delaco. Partener pentru visual storytelling este Samsung Romania. Proiectul este sutinut de Sezamo, Unisol, Matache Macelaru, Metaxa si dr Gerard. 

”AMINTIRI GUSTOASE: RETETE FESTIVE” va deschide oficial sarbatorile de iarna cu gusturi bune, curatoriate de un juriu de exceptie, oferind inspiratie pentru toti cei care sunt in cautarea unor retete pe care sa le completeze in bucatarie cu inventivitate si gust.

Zaga Brand, agentia care a initiat proiectul Amintiri Gustoase, parte din paltforma Cronicari Digitali, a castigat in aceasta luna, la PR Award, patru noi premii. Zaga Brand a fost recompensata cu gold pentru Digital PR si silver pentru Corporate Communication, Media Relations & Influencer Relations si Events.

Mai mult in Digital, Eveniment, Food


PUBLICITATE: