CGM Software Romania, HP Inc si Siemens sustin H3 - Healthcare in Hospitals Hackathon: Competitia de inovatie si tehnologie medicala pentru tineri
Vineri, 10 Iunie 2022

 

Studentii din cadrul Facultatilor de Marketing si Administrarea Afacerilor sunt asteptati sa intre in cursa inovarii si a tehnologiei alaturi de cei de la Automatica, Informatica si Medicina. Tinerii pasionati de transformarea digitala se pot inscrie completand formularul online pana pe 15 iunie.

AdPlayers. info

Comunitatile OSC, Hackathons si MedicalManager, impreuna cu Asociatia Romana de Lingvistica Computationala, organizeaza, in perioada 17-19 iunie, cea de-a doua editie a H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon, anunta initiatorii evenimentului.

Studentii din cadrul Facultatilor de Marketing si Administrarea Afacerilor sunt asteptati sa intre in cursa inovarii si a tehnologiei alaturi de cei de la Automatica, Informatica si Medicina. Tinerii pasionati de transformarea digitala se pot inscrie completand formularul online pana pe 15 iunie.

H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon este un concept inovator, adresat tinerilor – elevi de liceu si studenti, care isi propune sa valorifice potentialul inteligentei artificiale cu scopul de a gasi solutii ingenioase, menite sa imbunatateasca prin mijloace stiintifice calitatea vietii pacientului si sa reduca impactul erorilor medicale si aparitia daunelor din cadrul actului medical. In cadrul proiectului studentii vor urmari dezvoltarea unor aplicatii centrate pe siguranta si bunastarea pacientului si vor analiza impactul potential al proiectelor de transformare digitala asupra mediului de afaceri, alaturi de mentorii lor.

„Generatiile tinere trebuie sustinute si incurajate pentru a putea sa-si atinga potentialul. Sunt tot mai multi tineri talentati, cu idei inovative care au nevoie de indrumare si resurse pentru a obtine rezultate remarcabile. Lumea contemporana modelata de tehnologie ne indeamna sa ne stimulam constant creativitatea pentru a descoperi si implementa noi solutii digitale in domeniul sanatatii. Ii invitam pe toti cei ce isi doresc sa faca diferenta prin actiunile lor, sa se implice alaturi de noi in proiectul H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon”, a spus Cezar Caluschi, General Manager Oameni si Companii, mentor H3.

Inovatie, tehnologie si performanta

Competitia se va desfasura exclusiv online, pe o perioada de trei zile, iar proiectele finale vor fi prezentate in ultima zi a competitiei, sub forma unor elevator pitches .

„Studentii, in special cei din sfera din sfera Marketing si Business, sunt la curent cu provocarile lumii moderne, unde digitalizarea ocupa un rol fundamental in cresterea eficientei oricarui segment de cercetare, cu precadere cel al medicinei, un domeniu esential vietii”, a precizat Adriana Minastireanu, Al Specialist la CGM, mentor H3.

Juriul este format din experti in domeniile sanatatii si informaticii, specialisti in marketing si management, personalitati din mediul academic, dar si reprezentati de top din mediul de afaceri.

Presedintele juriului este Dan Cristea - Membru Corespondent al Academiei Romane, urmat de Cipriana Stefanescu  - Sef Dept. Medicina Nucleara, UMF Iasi; Presedintele Consiliului Stiintific IMAGO-MOL, Adrian Barna - VP on Software Development, CGM Software Romania; Adrian Covic - Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi; Diana PADURARU - coordonator, Caravana cu Medici Iasi; Catalin Damian - Universitatea Tehnica „Ghe. Asachi” din Iasi, Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata; Cristian Simionescu - Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi, Facultatea de Informatica; Madalin Frunzete - Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie Medicala.

Acestora li se vor alatura si mentori care au contribuit la dezvoltarea diferitelor domenii cu ajutorul tehnologiei: Georgiana Cosoveanu - Senior Manager Governmental and Corporate Affairs, The Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, Andreea Marc - Head & Heart of Communication at CGM Software Romania; Alexandru Burlacu -  Medic Primar Cardiolog Interventionist, Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi; Stefan Busnatu - Coordonator Centrul de Inovatie si eHealth, U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti; Andreea Andrei – Conferentiar la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Vlad Manea - Software Engineer @ Audience Project; Adriana Minastireanu - Product Owner & AI Specialist, CGM Software Romania; Ion Petrovai - Co-fondator, Fresh Blood HealthTech; Andrei Samoila - Manager, EstClinic;  Cezar Caluschi -  General Manager, Oameni si Companii.

Partenerii care au ales sa sustina initiativa H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon sunt CGM Software Romania, HP Inc si Siemens.

Hackathons.ro este o platforma digitala de promovare a inovatiei si tehnologiilor disruptive in Romania, care aduna o comunitate de profesionisti si experti in tehnologie din diverse domenii de activitate. Lansata in luna mai 2021, platforma comunitatii promoveaza informatii de specialitate, evenimente si noutati din domeniu si se adreseaza atat domeniului educational -universitar si preuniversitar-, cat si celui de business.

Asociatia Romana de Lingvistica Computationala – ARLC  este o organizatie non-profit care se ocupa cu studiul stiintific al limbii. A fost fondata in 2017 si este dedicata cercetarilor din domeniul Lingvisticii Computationale si dezvoltarii educatiei romane pe acelasi domeniu.

Mai mult in Eveniment

 


PUBLICITATE: